HVIM-Felvidék: Nyilatkozat a szlovák rendőrség soviniszta akciója kapcsán - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Szemle

HVIM-Felvidék: Nyilatkozat a szlovák rendőrség soviniszta akciója kapcsán

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom felvidéki tagszervezetei elítélik a szlovák rendőrség 2018. november 20-án végrehajtott akcióját, mely során a dunaszerdahelyi szurkolói színtér több tagját előállították. Az akció, melyet az „extrémizmus” elleni harc jegyében hirdettek, egyértelműen politikai megrendelésre zajlott és a felvidéki magyarság megfélemlítését volt hivatott szolgálni.

 

A kisebbségi komplexusokkal küzdő szlovák kormány nem bírta tovább nézni, hogy Dunaszerdahely minden szombaton a Kárpát-medencei magyarság zarándokhelyévé vált, így lépnie kellett. A rendőrségi felvételeken is jól látszik, hogy semmilyen törvénybe ütköző tartalmat vagy eszközt nem találtak az előállított személyek lakásán. Szlovákia újfent bizonyította, hogy bár legitimitását úton-útfélen próbálja alátámasztani, a jogállamiságot, még csak hírből sem ismeri.

 

Sújthatják a klubot több ezer eurós büntetésekkel, a piros-fehér-zöld koreográfiák akkor is maradnak. Félholtra verhetik a szurkolókat, a lelátókon egyre többen lesznek. Próbálkozhatnak hasonló rendőrségi akciókkal, a Ria-Ria-Hungária annál hangosabban fog szólni.

 

SJE Nyílt nap

Bajtársak! Mi vármegyések Veletek vagyunk!

Fel a győzelemre!

 

HVIM Felvidék

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Erika Moravec
2018. nov. 23. 10:22

Önök nem lehetnek normálisak ilyen cikket megírni. Ez mind kitaláció amiről írnak.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 45 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben, a Heti Válaszban, valamint több országos szlovák és magyar nyelvű médiában is publikált.

Hirdetés (X)

Kövessen minket