Nyitókép: TASR

 

Andrej Dankonak van egy figyelemreméltó tulajdonsága. Mindig, amikor elkezd védekezni, fennáll a veszélye a saját kezével elkövetett munkabalesetnek.

 

A parlamentben lejátszódó szerdai események is igazolták, hogy Danko saját magát sem képes megvédeni. Éppen ellenkezőleg: sikeresen tönkretette magát.

 

 hirdetes_400x285  

A stratéga

 

Danko a védekezés mindkét pontjában csődöt mondott. Először is abban, hogy a publikumot nem tudta meggyőzni a saját igazáról, másodszor pedig abban, hogy az ellenfeleit a leggyengébb pontjaikon sem tudta megtámadni. A saját, minőséginek nem nevezhető kisdoktori értekezésével kapcsolatban azt mondta, hogy abban az időben az összeollózott munkák megengedettek voltak. Ez természetesen badarság. (…)

 

Amennyiben az ellenségek elleni támadásokról van szó, nos, Danko ott is mellélőtt. Sulíkot azzal vádolta meg, hogy a szakdolgozatában nem tüntette fel a felhasznált szakirodalmat (mindez nem igazolódott be). Emellett Sulík szakdolgozatával előhozakodni rendkívül nagy ballépés volt, hiszen ismeretes, hogy az ő munkája volt az egyik alapja a Dzurinda-kormány idején bevezetett adóreformnak.

 

(…)

 

A jogász

 

Mi következik mindebből?

 

Az, hogy normális körülmények között Andrej Danko ügyvédként (védőügyvédként) nem tudna megélni. Az ügyvéd fő feladata ugyanis az, hogy minden vitából a maximumot hozza ki az ügyfele számára, vagy a veszélyt a minimumra csökkentse.

 

Megjegyzésképpen: Andrej Danko az ügyvédi irodáján keresztül olyan intézményeket képviselt, amelyek élén SNS-es figurák álltak. (…)

 

Ha Dankonak nem lettek volna politikai ismertségei, akkor ügyvédként nagyon nehezen tudott volna érvényesülni.

 

Normális, hogy a Slota-féle SNS csődje után végül más utat választott. A párt rekonstrukciójában vett részt.

 

(…)

 

A megválasztott

 

Danko nem úgy választotta meg a posztját, mint a homokozóba a játékot. A posztjába ugyanis mások választották meg. Konkrétan az SNS, a Smer és Most-Híd képviselői. Ez az ő felelősségük és az ő névjegyük.

 

Ezenkívül az ő felelősségük az is, hogy Dankot nem tudják a funkciójában sem korlátozni, sem megfékezni annak érdekében, hogy ne csináljon hülyeségeket.

 

Végső soron pedig az is az ő felelősségük, hogy nem tudják – vagy nem tehetik meg – visszahívni a funkciójából, ugyanis pánikfélelmük van az előrehozott választásoktól.

 

(…)

 

Bűntárs

 

(…)

 

Egy évvel ezelőtt Fico még teljes egészében kiélvezte volna Danko botrányát. Ultimátumot adott volna, összehívta volna a Koalíciós Tanácsot vagy a pártok elnökségét, sőt még egy inspekciót is kieszközölt volna az oktatásügyi miniszternél. Egyszóval, Fico megfeszítette volna az erejét, ha a boxzsákon az SNS logóját látja.

 

2018 februárja azonban átalakította Fico régi szokásait. A smer mindent eltűr. Még Fico eltávolítását is, csakhogy megússzák az előrehozott választáosok veszélyét.

 

Hasonló helyzetben van Bugár is, aki jelenleg hozzá van ragadva az öt százalékhoz. Azok az arany idők, amikor nem kellett a viták és az előrehozott választások miatt reszketni, már régen tovaszálltak.

 

Danko szerdán győzött. De nem azért, mert a képviselők bíznak benne. Egyszerűen csak azért, mert a félelem koalíciójának a része. Miközben Danko kisdoktori tákolmánya lesz a legkisebb bűn, amiért majd felelősséget kell vállalniuk.

 

Aktuality.skKomentár Daga Daniša: Predstavte si Danka ako svojho advokáta

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!