Az MKP OT elítéli a szélsőségesség minden formáját, a karhatalmi visszaélések formájában történőt is - Körkép.sk
Szemle

Az MKP OT elítéli a szélsőségesség minden formáját, a karhatalmi visszaélések formájában történőt is

A Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsa sikerként és a helyi képviselet megerősödéseként értékeli az önkormányzati választások eredményét. A négy évvel ezelőtti 107 önállóan szerzett polgármesteri tisztséget az idén 115, az MKP színeiben megválasztott polgármesterre tudtuk növelni, és egyúttal nőtt az MKP színeiben megválasztott képviselők száma is, 1151 mandátumról 1248 képviselőre. (…) Köszönettel tartozunk a választóknak, akik szavazatukkal támogatták jelöltjeinket, és ezzel magyarságunk megmaradása, gyarapodása és erősödése mellett tették le a voksukat.

 

Felszólítjuk a kormányt, hogy populista és időleges intézkedések helyett haladéktalanul eszközöljön tartós, érezhető és pozitív változtatásokat a családtámogatások terén, amelyek növelnék a gyermekvállalási kedvet, mérsékelje a járulékokat, és érezhetően emelje a családtámogatási hozzájárulásokat.

 

(…) Aggodalommal tekintünk középiskoláinkra, különös tekintettel a szakközépiskolákra, ahol a csökkenő gyermeklétszám mellett jelentős gondot jelent az idén életbe lépett, a jövő évi felvételi eljárást, a szakonként maximális diáklétszámot szabályozó miniszteri rendelet. Ennek végrehajtása során technokrata módon, érzéketlenül, matematikai képletek alapján döntenek intézmények jövőjéről. A megoldást csak a rendelet visszavonásában látjuk.

 

Az MKP Országos Tanácsa elítéli és tiltakozik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium irányítása alá tartozó Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség azon intézkedése ellen, amely ésszerűsítésre hivatkozva megszüntette regionális irodáit a magyarlakta Komáromi, Losonci és Tőketerebesi járásokban, amelyekben nagyszámú az intenzív gazdálkodók aránya.

 

Az MKP OT elítéli a szélsőségesség minden formáját, így a karhatalmi visszaélések formájában megtörténőt is, amelynek vélhető célja a szlovákiai magyar közösség tagjainak megfélemlítése volt. A dunaszerdahelyi szurkolók ellen elkövetett „gyenge lábakon álló” karhatalmi beavatkozás az elhíresült 2008-as szurkolóverés 10. évfordulóján a hatalommal való visszaélés lehetőségre mutat. Döbbenetesnek tartjuk, hogy az évtizedek óta a magyarok „fejbe verésére buzdító” megnyilvánulásokat terjesztők helyett a „dunaszerdahelyi sálat” találják szélsőségesnek!

 

mkp.sk, A Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsának Nyilatkozata – Somorja, 2018. november 24.

Nyitókép: Körkép.sk/archív

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Berlin
2018. nov. 24. 22:06

Na végre! De soká tartott, míg nemzeti pártunk rátalált a hangjára!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket