Vilmos, Bíborka
  • HUF: 365.90
  • USD: 1.08
  • 6 °C
  • 20 °C

Bárdos Gyula: Kitartunk az autonómia koncepciónk mellett

2020. jan. 28. 08:59

(…)

 

Mi a február végi választás tétje?

 

A felvidéki magyar közösségnek sikeres választásra van szüksége, hogy képviselete visszakerüljön a törvényhozásba, és részese lehessen a kormányváltásnak. Továbbá, hogy sikerüljön Dél-Szlovákiát felzárkóztatnia, és olyan eredményeket elérnie, amelyek szavatolni tudják megmaradásunkat és fejlődésünket.

Hirdetés(x)

 

(…)

 

Mivel szeretné az MKÖ megszólítani a korábbi Híd-választókat?

 

(…) Abban bízom, hogy a választóik bölcsebbek a vezetőiknél, és belátják azt, hogy valós esély a magyar közösség parlamenti képviseletére csak és kizárólag akkor van, ha a február 29-ei választásokon a 22-es számú, magyar listát dobják be az urnába.

 

Kitart az MKÖ az MKP által korábban meghirdetett autonómia-koncepció mellett?

 

Természetesen igen. A regionális önkormányzatiság megreformálása programunk egyik legfontosabb célkitűzése. A megyerendszer jelenlegi területi tagolása a legsötétebb mečiari éra gyászos hagyatéka. Célunk olyan megyehatárok kialakítása, amelyek összhangban lesznek a nyelvi, etnikai, tájegységi, történelmi és gazdasági ismérvekkel.

 

A legfőbb európai rendezőelv, a szubszidiaritás szellemében olyan jogkörökkel ruháznánk fel a helyi és megyei önkormányzatokat, hogy azok minden, számukra fontos és őket érintő döntést saját hatáskörben tudjanak meghozni. A döntések kivitelezéséhez pedig a rendelkezésükre álljon a szükséges anyagi forrás is.

 

Magyar NemzetBárdos: Egyenjogúsítani kell a régiókat

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket