Károly, Karola
  • HUF: 356.94
  • USD: 1.11
  • 1 °C
  • 6 °C

Beata Balogová: Fico és Pellegrini abban bízott, hogy felejtünk, de mi nem felejtünk

2021. feb. 23. 19:06

Nyitókép: Facebook

 

Nem felejtünk. Még akkor sem, ha a hatalmukat elvesztő emberek abban bíztak, hogy három évvel az újságíró és a menyasszonya meggyilkolása után az emlékezetünk egy virágkoszorúra redukálódik.

 

Ján Kuciak és Martina Kušnírová gyilkosságának kivizsgálása a jogállam olyan bomlásáról rántotta le a leplet, hogy ha Robert Ficoba és Peter Pellegrinibe szorult volna egy kis lelkiismeret, akkor már mindketten politikai nyugdíjba vonultak volna.

 

Nemcsak a múlt miatt emlékezünk Jánra és Martinára, hanem azért is, mert ennek a két fiatalnak és a kortársaiknak adósak vagyunk a rendőrség, az ügyészség és a bíróság megtisztításával.

 

Tartozunk nekik azzal az érzéssel és meggyőződéssel, hogy az államot nem Marian Kočner Threemáján keresztül vagy Široký szállodájának legmagasabb emeletéről irányítják.

 

Ez nem a felejtés ideje. Még mindig arra várunk, hogy a gyilkosság megrendelőjét is elítéljék. Hogy egy napon a történelemkönyvekben a gyerekek ne azt a mondatot olvassák, hogy az újságíró meggyilkolása büntetlenül maradt.

 

Ne poros múzeumokat építsünk, ahol a félretett tárgyak hallgatnak. Most az állam megtisztításának nagy lehetőségét éljük.

 

Abban az időben, amikor Igor Matovičra és a kormányára jogos kritika zúdul a járványhelyzet sikertelen kezelése miatt, elismerés illeti a kormányt azért, hogy szabaddá tette a rendőrség és az ügyészség kezét.

 

A hatalomhoz való visszatérést tervezgető Ficot és Pellegrinit nézve a választóknak ébernek kell lenniük. Amennyiben ismét hatalomra kerülnének, az országot erkölcsi és jogi bomlásba taszítanák. Semmilyen tett sem történne meg.

 

(…)

 

SME.sk, Beata Balogová: Fico a Pellegrini dúfali, že zabudneme. Nezabúdame

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Zoltan
2021. feb. 24. 10:10

Nem azert politikusok hogy lelkiismeretuk legyen ez a ket dolog kizarja egymast,eleg volt 30 eve a naivitasbol a politikusok szociopatak lopnak csalnak hazudnak mind ezert vannak ott.

B, Gy.
2021. feb. 24. 13:43

Politika a legmocskosabb dolog mast mondanak es mast godolnak, de sosem modjak meg az igazat.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket