Beata Balogová: Mi Kočner arroganciájának a forrása?

2019. Sze. 10. 18:15

Nyitókép: Branislav Wáclav/Aktuality.sk

 

A Markíza-váltók ügyében folyó tárgyaláson Marian Kočner magabiztosságának forrása biztosan nem az igazságból ered. Legyen szó valódi vagy megjátszott arroganciáról.

 

Kočner inkább arról lehet meggyőződve, hogy fennakad majd azoknak a rendőröknek, ügyvédeknek, bíróknak és politikusoknak a biztonsági hálóján, amin Alena Zsuzsovával éveken keresztül dolgoznak. S ha ezek a kapcsolatok csődöt is mondanak, akkor a saját nyelvével egyszerűen kivágja magát belőlük.

 

Kočner úgy viselkedik, mintha egy sajtótájékoztatón lenne, ahol a nyilvánosságra került néhány gigabájtnyi kompromittáló anyagáról lenne szó. A bírók és az ügyészek feddhetetlensége számára fikció, így reméli, hogy a bíróságát bárki befolyásolhatja. Még a média is.

 

Egyszer-kétszer utalt arra, hogy valamit tud, de nem mondja el. Hadd mondják el azok a tanúk, akikről tudja, úgysem áztatják el, mert túl sokat tud.

 

Talán ez lehet az arroganciája forrása: tudja, hogy nem egyedül ül a pácban. A Threema-üzenetek pedig valóban erről tanúskodnak.

 

Éppen Kočner arroganciája az egyik ok arra, hogy a nyomozás miért nem fejeződhet be nála. Éppen emiatt az arrogancia miatt kell feloldani azokat a kapcsolatokat, amikről Kočner még mindig úgy véli, hogy a felszínen tarthatják.

 

Sme.sk, Beata Balogová: Čo je zdrojom Kočnerovej arogancie?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás