Vilmos
  • HUF: 401.37
  • USD: 1.06
  • 20 °C
  • 35 °C

Beblavý: Sulík és Matovič vitáját politikailag Matovič fogja megnyerni, de a vesztes Szlovákia lesz

2020. ápr. 10. 21:36

Még ha nem is tudatosítjuk, egyre mélyebb politikai csapdába kerülünk. Lényegtelen dolgokat oldunk, hamis dilemmákat, miközben egyre távolodunk a legfontosabbtól.

 

Nem, kormányfőként Igor Matovič nem fog megbukni, és a koalíció sem esik szét – még ha egyes kormányzati politikusok naponta is posztolnak egymás ellen. Ez ma nem több, mint politikai bulvár, és ez vélhetően nem is fog változni.

 

A fő probléma, ami az országot foglalkoztatja, és ami még egy hétig, hónapig még így is lesz, azzal kapcsolatban körvonalazódik, hogy mi a fontosabb: életben maradni, vagy gazdaságilag túlélni a vírust. Ez a vita ma Matovič és Sulík között zajlik, mely mindkettőnek megfelel. Nevezhetjük úgy is, mint a populista szív és az excel táblázatos ész vitáját.

 

Politikailag Matovič fogja megnyerni. Ha ezt valaki kétségbe vonná, nézze meg a Facebook oldalát. De Sulíknak sem kell feltétlenül vesztenie rajta. A barikádnak az ú oldalán is sokan vannak.

 

A vesztes Szlovákia lesz. Mert az egyetlen megoldása annak, hogy ne halljunk éhen, de a koronavírusban sem, az ún, intelligens karantén képessége – azaz felkutatni, letesztelni és végigkövetni a fertőzöttekkel kapcsolatba lépett személyeket. Emellett élni is hagyni az embereket. Bizonyára nem annyira, mint márciusig volt, de jobban és szabadabban, mint ma van.

 

Taiwanon, Szingapúrban ismerik az intelligens karantént, a csehek épp most kezdik kiépíteni…nálunk nincs, és az elérhető információk alapján a szisztematikus építése sem zajlik.

 

(…)

 

Miroslav Beblavý: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket