Ipoly
  • HUF: 345.32
  • USD: 1.18
  • 21 °C
  • 27 °C

Boros Imre: A holland miniszterelnök a jogállamiságot fájlalja – de ez hamis beszéd

2020. Júl. 31. 16:29

Nyitókép forrása: irishtimes.com

 

(…) Külön magyarázatra szorul azonban Hollandia és miniszterelnöke, Mark Rutte indulatoktól sem mentes megnyilvánulása, különös éllel hazánk és miniszterelnökünk ellen. Ha kalamajka van, a franciák hagyományosan a nőt keresik.

 

Hirdetés(x)

A hollandok azonban a pénzt, ráadásul itt most sok pénzről van, volt szó. Tudniillik Hollandia még Németországnál is nagyobb haszonélvezője az uniónak. Két EU-specifikus tételből több pénzt szednek ma be a hollandok, mint amennyit befizetnek a közös kasszába. Amszterdam és Rotterdam az unióba kívülről érkező áruk messze legfontosabb fogadóállomása és vámkezelője. Az unió költségvetésének tizenhárom-tizenöt százaléka éppen a vámokból származik (cirka évi huszonötmilliárd euró), de a kezelőország ebből húsz százalékot megtarthat (évi négy-ötmilliárd euró). Arról nem is beszélve, hogy a kikötő körül rengeteg jól fizetett munkahely és vállalkozás is van.

 

Nos, ez a gyönyörű pénzhegy olvadni kezdett azzal, hogy a Távol-Keletről egyre több árut Pireuszba érkeztetnek, és épül a felfelé vezető modern vasútvonal is, amelynek része a Belgrád–Budapest-szakasz is. A hajózóút így Shanghajból háromezer kilométerrel és két héttel rövidül, a résztvevők közös hasznára, de a hollandok bánatára. Mivel mi az új kereskedelmi útirány unióbeli élharcosai vagyunk, illik ránk mérgesnek lenni, de ehelyett inkább a jogállamiságot fájlalta, fájlalja a holland miniszterelnök (ami nem őszinte, hanem veretes hamis beszéd).

 

A másik fejfájást okozó ügy, hogy Rutte veszni látja Hollandia adóparadicsomi státuszát. Luxemburg mellett ugyanis Hollandiában is tizenkétezernyi postafiók cég üzemel, amelyek „speciális” adómegállapodásokat kötnek a holland kormánnyal, és sok milliárdot hagynak ott, noha a „papírmunkán” kívül semmit nem csinálnak. Ez a bástya is inog most. Emlékeztetek arra az időre, amikor Merkel és Rutte jó öt évvel előtt együtt csónakázva egyezett meg arról, hogy Barnier helyett a luxemburgi adóparadicsom koronázatlan királya, Jean-Claude Juncker legyen a bizottság elnöke. (A harmadik, a „hatalmas” Luxemburgból.) (…)

 

Magyar Hírlap, Boros Imre: Angel Merkel hattyúdala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2020. Júl. 31. 18:37

A hollandok meg a tobbi orszag amelyek jogallamisagrol beszelnek eloszor talan otthon kellene nekik korulnezni mert volna mit rendbetenni.Ezek az orszagok olyanok mint a hamiskartyasok nem szabad hinni nekik.

Bendegúz Ábrahám
2020. aug. 01. 23:47

Hollandiából, ahol minden olyan frankó, többek között Magyarországra is menekülnek az emberek. És ezt éppen egy kormánybarátnak nem mondható RTL Klub állítja. Ökomenekültek Hollandiából... https://www.youtube.com/watch?v=8ADyqirfvSE&fbclid=IwAR3qyhw6LLWCCZp1XeVB0HkZRglDEvKi9dGso_vXKfzCfHtzPW9wUDFWtHs

Szóljon hozzá!

Kövessen minket