Sára, Márió
  • HUF: 357.82
  • USD: 1.13
  • -2 °C
  • 6 °C

Branislav Gröhling: Politikai témává emelték 11 évvel ezelőtt íródott diplomamunkámat

2020. Júl. 13. 19:53

Nyitókép forrása: Facebook/Branislav Gröhling – Vzdelanie je budúcnosť krajiny

 

Politikai témává emelték 11 évvel ezelőtt íródott diplomamunkámat. Témáválasztásban és tartalmában is a bakalármunkámra épült. Akkoriban a dékáni rendelet lehetővé tette, hogy a diplomamunka 50 százalékát a bakalármunka alkossa. Ezt a határt betartottam.

 

Más forrásokat is használtam, amelyeket lábjegyzetben vagy a szövegben lehivatkoztam. Sajnos, akkoriban nem volt meghatározva egy konkrét határ, amely kimondta volna, hogy a munka mekkora része származhat idegen forrásból és mekkora lehet saját. Ma például van, ahol 40 százalék, máshol 30 százalék ez a határ, és van, ahol továbbra sem szabnak konkrét korlátot.

 

Ezeknek a szabályoknak a szellemében dolgoztam ki a munkámat legjobb lehetőségeim és képességeim szerint, és e szabályok alapján is került értékelésre. Ahogy sokan mások, több évvel a munka megírása után én is úgy látom, hogy ma jobbat tudnék írni.

 

Normális módon öt évet jártam egyetemre, minden vizsgán átmentem, minden szemesztert elvégeztem, abszolváltam az államvizsgát, a diplomamunkámat megvédtem.

 

Nagyon érdekes, hogy épp most bulvarizálják a diplomamunkámat (…) úgy hiszem, hogy a 11 évvel ezelőtti záródolgozatomnál többet árul el rólam a munka, amit a minisztériumnál végzek (…).

 

Bulvarizáció jelentése: bizonyos tartalmak – katasztrófák, bűncselekmények vagy celebek – preferálása a tematikában, vagy eredendően nem bulvártémákat perszonalizáltan, érzelmileg hangolva és a társadalmi strukturális magyarázatokat háttérbe szorítva mutatnak be (Bernáth 2012) – a szerk. megj.

 

Facebook/Branislav Gröhling – Vzdelanie je budúcnosť krajiny

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket