Brit konzervatív újságíró: Ha Ukrajnának tankokat küldünk, Európa egyetlen radioaktív temetővé válhat - Körkép.sk

Brit konzervatív újságíró: Ha Ukrajnának tankokat küldünk, Európa egyetlen radioaktív temetővé válhat

2023. jan. 22. 20:50

Ez az a pillanat, amikor megkezdtük a megállíthatatlan pokolraszállást, amelyet olyan sokan keservesen megbánunk majd az elkövetkező időkben. Nem vesztegetem az időt azzal a kérdéssel, hogy ki indította el ezt a háborút és miért. A legtöbb ember nem akar tudni róla és nem hajlandó belegondolni, vagy utánanézni a tényeknek.

 

Rágalmaznak és bántalmaznak mindenkit, aki megpróbálja elmondani nekik. Szóval a pokolba vele. Unom a próbálkozást.

 

A [brit] kormány azt állítja, hogy támogatja a szabad vitát az egyetemeken, ezért a “jobboldali” gondolkodók és firkászok egész serege csodálattal hódol annak, hogy most talán megvitathatjuk a transzgender témáját. Szép és jó. De a kormány és szellemi vezetői nem támogatják a döntő fontosságú nemzetpolitikáról szóló szabad vitát, és senki más sem.

 

Németország az orosz invázió óta eltelt 11 hónap alatt Ukrajna egyik vezető fegyverszállítójává vált. A szövetségesek között a hackocsik Ukrajnába küldéséról folyik a vita, ami ráirányította a figyelmet Németországra és a sok ország által használt német Leopard 2-es hackocsikra, amit Kijev is régóta szeretne megszerezni.

 

Amikor a [brit] védelmi miniszter bejelentette, hogy brit tankok indulnak Ukrajnába, egyetlen képviselő sem fogalmazott meg kétséget és nem ellenezte a lépést. Egy sem.

 

A vita híján vitát nem tartalmazó jegyzőkönyvet olyan volt olvasni, mintha valami kommunista álparlament eljárást olvasnánk, kidőlve, agyhalott állapotban. Az az ország, ahol a politikai szabadság megszületett, úgy döntött, hogy többé nem törődik azzal, hogy szabad legyen.

 

Így hát rám hárul a feladat, hogy elmondjam, a Nyugat részéről súlyos ostobaság modern harckocsikkal ellátni Ukrajnát. A politika és sajtó képviselőitől eltérően én nem vagyok szakértő, de tudom mire valók a tankok. Hát nem védelemre.

 

Most úgy döntöttünk, hogy meghosszabbítjuk és elmélyítjük a háborút. Talán Ukrajna új tankjai mindent elsöpörnek. Lehet, hogy megrekednek. Talán megpróbálják elfoglalni a Krímet, talán a Vörös téren kötnek ki egy Győzelmi Parádén. Nem tudom.

 

De ha átlépnek arra a területre, amit Oroszország a saját területének tekint, akkor nem lepődjünk meg a következményeken.

 

Vlagyimir Putyin nyilvánvalóan egy sötét zsarnok és véleményem szerint teljesen elment az esze a COVID-pánik idején. Azt hiszem, hogy hajlandó lenne engedélyezni a nukleáris fegyverek harctéri bevetését, ha sarokba szorítják. De lehetne rosszabb is. Ha egy puccsban megbuktatják, aligha egy vidám liberális gondolkodású fickó kerülne a helyére. Aki felváltaná, talán örömmel nyomná meg az indítótáska vörös gombját.

 

Tehát fennáll a lehetősége annak, hogy Európa nagy részét radioaktív temetővé változtatják, és az amerikai megtorlással egy lépéssel mélyebbre jutnánk a veszteség, menekülés, járványok világában, ami mindig a háború után jön. Ha ez megtörténik, talán többen lennének kiváncsiak, hogyan kezdődött. Talán nem.

 

De miért megy ebbe bele Nagy-Britannia? Tudom, hogy Amerika kulcsfontosságú államaiban sok szavazó gyűlöli Oroszországot, mert elődeik olyan országokból származtak, amelyeket Moszkva elnyomott. Tudom, hogy Washington egyes neokonzervatív fanatikusai régóta vágynak arra, hogy felszámolják Oroszországot, hogy soha többé ne legyen releváns ország.

 

Megértem a nézőpontjukat. De legalább 3000 mérföldre vannak, és személyesen nem érinti őket saját politikájuk. Ezzel szemben mi nem vagyunk 3000 mérföldre, és egyáltalán nem tudom, hogyan lesz Nagy-Britannia biztonságosabb, boldogabb és virágzóbb ország ennek a stratégiának köszönhetően. Inkább épp az ellenkezője igaz.

 

Két ország kemény harcot vív egymással, mert érdekeik ütköznek egymással. A józan és tisztességes politika minden külső hatalom számára az lenne, ha segítené őket kompromisszumot találni, ahogy a világ tette Franciaországgal és Németországgal 1945 után. Ehelyett tankokat küldünk. Mintha a tűzoltóság gyujtaná a tüzeket…

 

DailyMail.co.uk,PETER HITCHENS: Sending Ukraine our tanks could turn Europe into one big radioactive graveyard

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Kövessen minket