Evelin, Fülöp
  • HUF: 350.87
  • USD: 1.09
  • 11 °C
  • 22 °C

Csáky Pál: Ha az MKP teljes szavazóbázisa nem támogatja a listát, semmi esélyünk

2020. jan. 14. 02:27

(…)

 

Miért hangsúlyozza az MKP szerepét, amikor az MKP nem indul a választáson?

 

Az MKP indul a választáson, közvetett módon, az MKÖ választási párt közös listáján. Ennek a listának a gerincét az MKP adja. Használjuk a logónkat is, s magam is azért vagyok a listán, hogy ott megjelenítsem az MKP-t és annak értékeit. Látnunk kell, hogy a Magyar Közösségi Összefogás listája csak akkor lehet sikeres, ha az MKP hozza a maga 4,3-4,5 százalékát. Ehhez kell a másik két partnernek hoznia a maga hozzájárulását.

Hirdetés(x)

 

Én a múlt év augusztusában-szeptemberében megkérdeztem legalább 20 elkötelezett MKP-s barátomat, be tud-e jutni egyedül az MKP a parlamentbe. Egy kivételével mindannyian azt mondták, hogy a jelenlegi helyzetben ez nem reális. Viszont azt is tudnunk kell, hogy ha az MKP teljes szavazóbázisa nem támogatja ezt a listát, akkor annak egyáltalán nincs esélye.

 

Ezért vagyok magam is a listán, itt most minden szavazat számít. Az MKP-s szavazók 100 százalékos támogatása nélkül ez a lista nem lehet sikeres.

 

(…)

 

Önnek a 149. helyről nincs esélye arra, hogy bejusson a parlamentbe!

 

Erről is a választók döntenek majd, mégpedig karikázással. De nem szabad önzőnek lenni és csak a saját személyes esélyeinkben gondolkodni! Nem az a lényeg, hogy egyik vagy másik jelölt jusson be, hanem az, hogy a csapat, a projekt sikeres legyen. Én komolyan gondolom azt, hogy esélyt kell adni a fiatalabbaknak, mutassák meg magukat.

 

Ugyanakkor azt is érzékelem, hogy az MKP törzsszavazói az MKP-s kipróbált jelölteket keresik a listán. Én azért akarok küzdeni az elkövetkezendő két hónapban, hogy a Magyar Közösségi Összefogás elérje az 5 százalékos küszöböt.

 

Csáky Pál: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Zempléni Péter
2020. jan. 23. 18:02

Az egyik 19, a másik egy híján húsz! Elég volt a Csákykból, Bugárokból, Bárdosokból, Menyhártokból.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket