Ferenc
  • HUF: 418.67
  • USD: 0.98
  • 8 °C
  • 20 °C

Demkó Attila: Elesett Szeverodonyeck

2022. jún. 25. 20:05

Elesett Szeverodonyeck. A nyugati elemzők azt mondják, hogy ez taktikai és nem stratégiai orosz győzelem, és hogy az oroszok itt nagyon kivéreztek. Lehet.

 

Az biztos, hogy az ukránok sokkal több eszközt, katonát és morált vesztettek ebben és a zolotei csatában, mint az oroszok, tehát szvsz ez a vélemény inkább “drukker” kategória.

 

Az orosz katonai teljesítmény nem kiemelkedő. Ahogy már többször elmondtam – sokak nagy kiábrándulására, hogy miért is mondok ilyet – az oroszok “hentesmunkát” végeznek.

 

Az orosz hadsereg nem egy szamurájkard, nem egy Wehrmacht, soha nem is volt más, mint egy nagy klopfoló, a krími siker is inkább politikai-hírszerzési volt, mint katonai 14-ben és most a kitörés is 2022 februárjában. A legtöbb művelete ma is a brutális tüzérségi erőn alapul. De a klopfoló is elvégzi a munkát, nagyobb energia-befektetéssel, véresebben, mint a szamurájkard.

 

Aki azt gondolja, hogy ezt pár tucat PzH-2000, Cesar, ősöreg bolgár, szlovák, lengyel tank, stb megállítja, az drukker, nem elemző. Különösen úgy, hogy az ukrán politikai vezetés nem áll a helyzet csúcsán, a katonai tanács ignorálása vezetett a katlanokhoz, a keserves visszavonuláshoz – ki tudja mennyi felesleges áldozattal.

 

És még valami: a France 24, amerikai lapok, az Al Jazeera is elkezdett beszélni a donbaszi valóságról. A lakosság egy nem kis része várja a “felszabadítókat”. Az oroszokat. Erről elég sok hír volt korábban is – hozzám is érkezett egy csomó infó, meg láttam magam is Szlovjanszkban, Kramatorszkban, Mariupolban 16/17-ben. Csak Nyugaton ezt eddig nem mondták el. Most elmondják. Igazolása ez az orosz agressziónak? Nem. Nem lehet az. De a tények hidegfejű elemzése lássuk be – nem nyugati erősség manapság.

 

Facebook.com/Attila Demkó

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Kövessen minket