Dzsudzsák: Nagyon motiváltak vagyunk, győzelemre éhesek

2019. Sze. 09. 11:27

Kapitányként beszélhet a csapat nevében: milyen ajándékkal készülnek Marco Rossi ötvenötödik születésnapjára?

 

Aligha kell részleteznem, mivel szeretnénk meglepni a szövetségi kapitányt. Jó meccsre számítok. Feltüzelt és motivált magyar csapatot ígérhetek, és persze azt, hogy mindent megteszünk a győzelemért. Remélem, mindenki egészséges lesz, és a lehető legerősebb összeállításunkban futhatunk ki a kezdéshez. Természetesen a három pont megszerzésére törekszünk, de hogy végül lesz-e ajándék Marco Rossinak, az csak hétfő késő este, úgy háromnegyed tizenegy tájban derül ki.

 

Hogyan írná le a csapat körüli hangulatot? Felszabadultan várják a meccset, netán a tét okozta feszültség az úr?

 

Nyugodtak vagyunk. Noha csütörtökön kettő egyes vereséget szenvedtünk Montenegróban, azt a mérkőzést gyorsan lezártuk. Pod­goricából hazatérve már csak az előttünk álló feladatra összpontosítottunk. Amióta elkezdtük a felkészülést, tisztában vagyunk azzal, mi a tétje a hétfői meccsnek, nyilvánvaló, hogy a Szlovákia elleni találkozó volt és van fókuszban. Eddig nemigen beszéltünk róla, de most már lehet.

 

Habár felesleges itt nagy szavakat használni, úgy vagyok, úgy vagyunk vele, hogy inkább a tettekre, vagyis a futballra kell helyezni a hangsúlyt, úgyis a gyepen dől el minden. Biztosíthatok mindenkit arról, hogy a csapattal minden rendben van. Elmondtam már egyszer, de szívesen elismétlem: nagyon motiváltak vagyunk, győzelemre éhesen lépünk pályára.

 

Ha jól tudjuk, együtt nézték meg a pénteki Szlovákia–Horvátország meccset. Mit szóltak a fölényes horvát sikerhez, lehet-e abból bármire is következtetni?

 

(…)

Nagy hibát követnénk el, ha úgy készülnénk a szlovákok elleni csatára, hogy könnyű dolgunk lesz, mert kaptak négy gólt… Cseppet sem lesz könnyű összecsapás, sőt! Az ugyan benne van a pakliban, hogy a súlyos vereség után sebzett az ellenfél, ám ez legyen az ő gondja. Az biztos, hogy nem volt a szlovákok kezében a meccs, a lefújást követően nem érezhették azt, hogy nüanszokon múlt a pontszerzés. Jelentős mentális erőt igényelhet a mérkőzés feldolgozása, de erre megint csak azt mondom, hogy ezzel ők foglalkozzanak, ne mi. Rövidre zárva: nem a mi dolgunk, hogy mi történt pénteken, illetve azóta Szlovákiával.

 

Akkor beszéljen arról, mi történt önökkel az elmúlt napokban?

 

Egy mondatban a lényeg: kizárólag arra koncentrálunk, hogy hétfő este minden rendben legyen. Egyetlen cél lebeg előttünk, mégpedig az, hogy csodálatos szurkolótáborunk támogatását élvezve az év egyik legfontosabb meccsén jó eredményt érjünk el. Mindenki tisztában van ezzel, nem is kell ezt túlragozni.

 

Karrierje során eddig kétszer játszott Szlovákia ellen, egy döntetlen és egy vereség a mérlege. Mi szükséges ahhoz, hogy az első győzelmét is elkönyvelhesse?

 

Nehéz kérdés. Ha ismerném a választ, egy fokkal nyugodtabb lennék… Mindenesetre bízom a csapatunkban, bízom a társaimban, bízom abban a taktikában, amit a szakmai stáb kidolgozott, és egyszerűen bízom abban, hogy ez a mérkőzés nem alakulhat másként, csak úgy, hogy a végén győztesen jövünk le a pályáról.

 

Nemzeti Sport

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás