Botond, Mózes
  • HUF: 355.19
  • USD: 1.21
  • 12 °C
  • 15 °C

Előválasztást és oligarchátlanítást! Az ÚJ EGYSÉG MOZGALOM nyilatkozata a megakadt pártegyesítésről

2020. dec. 16. 08:28

Nyitókép: ÚEM

 

Az ÚEM elnöksége kedd esti egyeztetésén az alábbi álláspontot fogalmazta meg a felvidéki magyar pártok megakadt tárgyalásával kapcsolatosan:

 

Az ÚEM elkötelezett az egységes és megújult szlovákiai magyar érdekképviselet megteremtésében.

 

Az egységet nem a szétesett, rozsdás tankok hadrendbe állításával képzeli el, hanem az új idők elvárásainak megfelelő vezérkar felállításával, amelyet a felvidéki magyarság hajlandó követni.

 

Megítélésünk szerint jelenleg a régi politikai elit hatalom átmentése folyik.

 

A pártok megtehetik, hogy a választók elvárásait figyelmen kívül hagyják, de akkor újra és újra szembesülni fognak a választási kudarcokkal.

 

Az oligarchák szerepét csökkenteni kell, amennyire lehet, mert ők sosem a közösség érdekeit tartják szem előtt, csupán gazdasági és politikai érdekeiket.

 

A csapda helyzetből egyetlen kiutat látunk: olyan előválasztásokat, ahol eldől a politikusok támogatottsága, elfogadottsága, rátermettsége.

 

Továbbra is hiszünk az egység megteremtésének eredményességében és szükségességében, megfelelő mértékletesség, jószándék és előrelátás mellett.

 

A felvidéki magyarság hátrányosabb helyzetben van, mint az erdélyi, minden szempontból. Az erdélyi magyarság kétharmada nem ment el szavazni. Hogy mégis bejutott az RMDSZ, az az országos alacsony részvételnek köszönhető.

 

Szlovákiában nagyobb a szlovákság választási kedve. Ezt figyelembe véve a megalakuló egység csak akkor lehet sikeres, ha képes lesz elnyerni a felvidéki magyarság többségének támogatását. Ez nem lesz könnyű. Ezen kellene dolgozni a koncon marakodóknak.

 

Új Egység Mozgalom nyilatkozata

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket