Érsek Árpád: Március 31-ével kilépek a Szövetség pártból - Körkép.sk

Érsek Árpád: Március 31-ével kilépek a Szövetség pártból

2022. Már. 28. 20:39

Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

(…)

 

Ezzel a levéllel szeretném a tudomásotokra adni, hogy 2022. március 31-ével kilépek a Szövetség pártból. Aránylag hosszas mérlegelést, valamint közéleti helyzetelemzést követően jutottam erre a végső elhatározásra.

 

Idáig már nyilvánosan is többször kifejtettem, hogy nem voltam, és nem is vagyok híve a művileg létrehozott pártnak. Életképes politikai tömörülés csak az lehet, amelyet azonos értékrendet képviselő és azonos célokat valló személyek alapítanak meg, éspedig alulról jövő kezdeményezés alapján. A Szövetség nem így született meg, hiszen a három elődpárt tagjait automatikusan taggá váltak az új pártba, azóta úgy véltem, hogy a közös cél a szlovákiai magyarság hatékony és egységes érdekképviselete áthidalja és fokozatosan feloldja a kétségtelenül létező nézetellentéteket, amelyeknek eredményeként ütőképes, együttműködésre kész párt formálódik.

 

(…)

 

Politikai és szakmai szempontból egyaránt gyengének tartom a Szövetség vezetőinek eddigi teljesítményét. A közvélemény-kutatások eredményei, a csökkenő támogatottság igazolja, hogy sokan, egyre többen vagyunk így. Nemzeti közösségünk gondjait felkészült szakemberek alkotta testületek híján, legfeljebb közleményekben, nyilatkozatokban említik meg. Holott a közlekedésben, az agráriumban, az egészségügyben, a környezetvédelemben és más területen is súlyos gondokkal szembesülnek a magyar nemzetiségű polgárok. Mégis sokszor éreztem úgy, hogy az Szövetség vezetői saját érdekeiket, pozíciójuk megtartását tartják elsődlegesnek, közösségünk jóval eredményesebb érdekképviselete helyett.

 

Mindezek alapján döntöttem úgy, hogy kilépek a pártból. Mostantól majd független személyként mondom el nyilvánosan is a közéletünkkel kapcsolatos véleményemet. (…)

 

Végül őszintén kívánom, hogy az eddiginél sokkal egységesebben és eredményesebben képviseljék a szlovákiai magyarságot, valamint a déli régióinkat.

 

Facebook: Érsek Árpád

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Ildiko
2022. Már. 28. 21:38

A felvidéki Moslék nem életképes.Először nem megyek szavazni mert nincs kire.,,Ezekre"kizárt

Dodo
2022. Már. 29. 13:08

Kit kritizal Ersek a Hid-ban ok hogyan kiviseltek minket eladtak kilora.Ilyenek a sz...r keverok.

Gabor
2022. Már. 29. 19:46

Hál istennek ,hogy ez a két megélhetési gazember távozik ! Így már van kire szavaznunk ! ! !

Szóljon hozzá!

Kövessen minket