George Friedman: Lengyelország felemelkedő hatalom - Körkép.sk
Gyula
    |    
HUF: 376.25
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
hirdetes_810x300

George Friedman: Lengyelország felemelkedő hatalom

2022. júl. 04. 21:36

Az USA szempontjából csak két ország fontos Közép-Európában: Románia a Fekete-tenger partján fekvő Konstancai kikötő miatt, és Lengyelország, amely egyre fajsúlyosabb játékossá válik. Miközben Németország mindent igyekszik halogatni, Lengyelország pozíciója egyre erősebb. (…)

 

Azt látjuk, hogy Lengyelország felemelkedő hatalom (…), Lengyelország jelentősége egyre nagyobb Washington szemében. Nem tudják elveszteni ezt a háborút. (…)

 

Kitör a háború és a németek mindent megkérdőjeleznek: tényleg muszáj ezt? Világos, hogy ez így nem szövetség, hanem egy vicc. (…)

 

Ha Putyin győzni fog Ukrajnában, nem áll meg ott. (…) Egy Moldova elleni orosz agresszió esetén a megtámadott ország támogatásában aligha venne részt az amerikai hadsereg. Más a helyzet Lengyelországgal, Szlovákiával vagy Romániával, ha meg kell őket védeni, az USA ott lesz a frontvonalban, mert alapvető érdeke feltartóztatni Oroszország előrenyomulását nyugat felé. (…)

 hirdetes_810x300  

 

wPolityce.pl, George Friedman: Przed Polską otwiera się szansa. Wasz kraj to wschodzącą potęgą. Obecnej wojny nie macie jak przegrać

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Kövessen minket