Gyimesi György: Az év utolsó napján elkerülhetetlen a számvetésről beszélni - Körkép.sk

Gyimesi György: Az év utolsó napján elkerülhetetlen a számvetésről beszélni

2022. dec. 31. 19:21

Az év utolsó napján elkerülhetetlen a számvetésről beszélni. A továbblépéshez le kell tenni, ami nem épít bennünket, meg kell válni a nem működőtől, az idejét múlttól, magunk mögött kell hagyni az ártalmasat, a kártékonyt, és új erővel, optimizmussal, jó szándékkel kell a jövőbe tekinteni. Tartozunk ezzel önmagunknak és gyermekeinknek. Nem volt ez egy könnyű év: a COVID-ból csak látszatra kerültünk ki a háború kitörésekor, ami nem jelentette a betegség megszűnését, csak még annál is súlyosabb baj írta felül annak terhét.

 

Egy újabb ismeretlenbe kerültünk, amit a mi generációnk a felmenőink elbeszéléseiből ismer. A leggyakrabban ragozott szavaink az infláció, az energiaválság, a nélkülözés lettek. Ugyanakkor megmutatkozott az emberek jóindulata, segítőkészsége.

 

Az egyszerű ember példát mutatott, mi szerint bajban ismered meg a barátot. A közösségi szellem mögött messze elmaradt a politikai helytállás. A parlamentben úgy tűnik, hogy még sosem volt ennyire nehéz a polgárok érdekéért harcolni.

 

Sosem volt megvetés tárgya, ha valaki a lakosok mellett áll ki. Nem könnyű a feladat, de a támogatásuk ebben mindig megtartó. Nem szeretnék senkit megvezetni azzal, hogy azt ígérgetném, majd a következő év sokkal jobb lesz.

SJE Nyílt nap

 

Politikailag és eszmerendszer tekintetében is képlékeny időket élünk. Azt kell, hogy mondjam, hogy nem lesz egyszerű, de minden erőmmel és hitemmel azon vagyok, hogy továbbra is támasza legyek az elesetteknek, képviselője a hátrányos helyzetűnek és aktív harcos az igazságtalanságtalansággal szemben. Tudom, hogy nagyon sokan vannak, akik ugyan hallgatólagosan is, de azonos értékrendet követnek, amiről sem lemondani nem szeretnének, sem feladni azt.

 

Ez bennünk a közös, ezért érdemes dolgozni, ezt érdemes képviselni, és ebben érdemes hinni. Boldog, békés új esztendőt kívánok, Barátaim! Egészségben, áldásban telit!. .

 

 

Facebook.com/Gyimesi György – NRSR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Kövessen minket