Gyimesi György: Čaputová a klímaválságot oldja, közben meg itthon az emberek az energiaválsággal küzdenek

2022. nov. 09. 10:10

Nyitókép: Facebook live, reprofoto

 

Elnök asszonyunk az egyiptomi klímacsúcson hallatta hangját. Kérdéses, hogy vajon Szlovákia polgárai érdekében tette-e azt. Soha nem látott drágulás közepette hithű környezetvédőként az emberiségre mért csapásokat mérlegelte, és arra a következtetésre jutott, hogy a klímaválság nem fogja megvárni az energiaválság végét.

 

 Miközben otthon a családok ugyanezen időben azt mérlegelik, hogy mire elég és mire nem a havi betevő. A klímaválságot elemezve talán ezeken a helyeken tilos rámutatni, hogy a hatalmas tankerek, amelyekre most Európa az orosz szankciók okán rászorult, milyen mértékben szennyezik a környezetet.

 

Elnök asszony rövidlátó megoldásnak kiáltja ki a gázról szénre való cserét, és hangsúlyozza, hogy Szlovákia jövőre leállítja a szénerőműveket. Innentől kezdve már csak az a kérdés, hogy mikor állít majd hasonlót  a legolcsóbb és legtisztább energiaforrásunkról, az atomenergiáról, amelynek segítségével akár önellátóak is lehetnénk. Biztosan ez Szlovákia érdeke?

 

Mondja ezt Čaputová akkor, amikor az energiaárak rekordmagasságokban vannak. Emiatt kevésbé fűtik az iskolákat, intézményeink sok helyütt nem tudják, hogyan fizessék ki a megnövekedett számlákat.

 

Ezek a pompás progresszív igék megölik a hőerőműveinket és eldrágítják a saját energiáinkat. A jelen körülmények között biztosan ez Szlovákia polgárainak érdeke?

 

Főleg akkor, ha tudjuk, hogy mindeközben egyelőre Amerika profitál az intézkedésekből. Az az Amerika, aki a mai napig nem írta alá a Kijotói Egyezményt! Ez az a jegyzőkönyv, amelyben a világ országai vállalták, hogy átlagosan csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását. Amerika ilyen módon nem kíván hozzájárulni a klímaválság csökkentéséhez, ehelyett inkább szívesebben javasol más országoknak megszorításokat, és lendíti fel saját gazdaságát.
Szlovákia államfője ebben jelesre teljesít, miközben saját országa polgárai számolgatják, hogy jusson is és maradjon is a konyhai perselyben!

 

Gyimesi György: Facebook

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Petike
2022. nov. 10. 11:49

Gyurika te is ugyanazt fújod mint Fico kezet foghatsz vele.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket