Gyimesi György: Ezért nem szavaztam meg az alkotmánymódosítást - Körkép.sk

Gyimesi György: Ezért nem szavaztam meg az alkotmánymódosítást

2023. jan. 25. 16:21

Nyitókép: Gyimesi György Fb-oldala, reprofoto

 

Ma szavazott a parlament az alkotmány módosításáról, mellyel lehetővé tettük az előrehozott választások kihirdetését. Egyúttal a választási rendszerről is döntöttünk, beleírva az alkotmányba, hogy Szlovákia egy választási körzet és arányos választási rendszerben választ parlamentet.
Félreértés ne essék, én is támogatom az előrehozott választásokat, legyenek azok bármikor. De van itt egy probléma.
Korábban már kezdeményeztem a választási rendszer megváltoztatását, azt szeretném ugyanis elérni, hogy a régiók hangja jobban hallatszon Pozsonyban, amit szerintem vegyes választási rendszerrel lehetne elérni.
Mivel az alkotmánymódosítással együtt lett benyújtva, külön pedig nem lehetett szavazni egyikről és a másikról, csak egyben, így nem volt más lehetőségem, mint nem megszavazni az alkotmány módosítását.
Számomra mindennél fontosabb, hogy következetes politikát folytassak. Olyan politikát ahol az adott szó és a cselekedetek fedik egymást.
Csak így van értelme a választók képviseletére. Erre esküdtem, e mellett ki is tartok. Ezt az elvi álláspontomat fejeztem ki a mai szavazáson, amit frakciótársaim is pontosan értenek.

 

Gyimesi György: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket