Gyimesi György: Gyűlölettel nem megyünk semmire! Diplomáciai érzéket a külügybe! - Körkép.sk

Gyimesi György: Gyűlölettel nem megyünk semmire! Diplomáciai érzéket a külügybe!

2022. nov. 23. 13:00

Magyarország miniszterelnöke egy sálat akasztott nyakába a magyar-görög barátságos nemzeti válogatott mérkőzésén. A magyar fiúk nyertek, Dzsudzsákot ünnepélyesen elbúcsúztatták, de Káčer külügyminiszterünknek mégis a sál csípődött be.

 

A történelmi Nagy-Magyarország térképét sötétben is vélhetően felismerő miniszter két ciklust szolgált le Budapesten nagykövetként. Ha valakinek, neki tudnia kell, hogy mit jelent ez a szimbólum a határontúliaknak: a nemzeti összetartozást hivatott jelképezni. Gratuláció helyett irredentizmust és revizionizmust emleget.

 

Nekem nem dolgom megvédeni a viseletet, de nem teszek úgy, mintha nem venném észre, hogy a diplomáciának számtalan olyan eszköze van, amely a jószomszédi kapcsolatok megőrzésére törekszik. Egy V4-es tagállam külügyminisztere nyilván tisztában van a V4-ek közép-európai súlyával, érdekével. Nyilván nem ébred azzal, hogy nézzük meg, mit viselt a focimeccsen Orbán Viktor, de annyi térkép nincs a falon a magyar közigazgatásban, ahányszor ez ellen Káčer úr hangot emelt már. Talán tanácsos lenne elővenni a szivárványos zászló protokollját, és az annak mentén elsajátított megértést, megbékélést, elfogadást alkalmazni a magyar példára is.

 

SJE Nyílt nap

Alig várom, hogy külügyminiszter úr egyszer rámutasson, hogy micsoda trauma lehet az őshonos nemzeti kisebbségeknek, hogy nemzetüktől lecsatolva egy másik kultúrában szocializálódnak generációk, és milyen meghatározó lehet az az összetartó emlékezés, amely ezt a történelmi traumát revideálja. Gyűlölettel nem megyünk semmire! Diplomáciai érzéket a külügybe!

 

 

Gyimesi György: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket