Helga
 • HUF: 421.97
 • USD: 0.98
 • 10 °C
 • 19 °C

Gyimesi György: Ki kell állni Magyarországért, hogy ne váljunk vazallussá saját szülőföldünkön

2022. Sze. 19. 17:40

Az Európai Bizottság 7,5 milliárd eurós forrásmegvonást helyezett kilátásba Magyarországgal szemben állítólagos jogállamisági kérdésekre, demokráciadeficitre hivatkozva. Az erről szóló végső döntés három hónapon belül válik ismertté.

 

A Bizottság elfogadhatatlan, precedens értékű javaslatot tett, mellyel szemben komoly fenntartásaim vannak. Nem tudok egyetérteni ugyanis azzal, ha egy országot, melynek demokratikus, kétharmados többséggel megválasztott kormánya van, a véleménye miatt büntetnek. Csak azért, mert ez a vélemény más, mint amilyennek a liberális, progresszív erők szerint lennie kellene.

 

A Magyarország melletti kiállás e tekintetben a Szlovákia és minden szuverén, szabad ország melletti kiállást jelenti. Mégpedig annak érdekében, hogy ne kerülhessünk mi is (vagy mások) Magyarország sorsára, csak azért, mert saját meggyőződésünk és helyesnek vélt világlátásunk van, mely adott esetben különbözik Brüsszeltől.

 

A többség diktátuma nagyon gyorsan a szabadságjogok megvonásával járhat, ha nem vagyunk résen és nem lépünk, nem figyelmeztetünk időben. Az elmúlt évtizedekben volt módunk megtapasztalni, mit jelent mindez.

 

Ezért kell megszólalnom, ezért kell megszólalnia politikusoknak, pártoknak, kormányoknak és országoknak. Hogy önmagunkról saját magunk dönthessünk és ne váljunk vazallussá saját szülőföldünkön.

 

Gyimesi György: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Dodo
2022. Sze. 20. 10:18

EZ mar maga a diktatura ami az EU ban tortenik.

Petike
2022. Sze. 20. 10:54

Gyurika egyetértek igenis ki kell állni Magyarország mellett mert ez a strassburgi dontés nem Orbánt bunteti hanem azt az 5 millio magyart is akik nem a Fideszre szavaztak vagy nem mentek el szavazni.Nem értek én sem egyet ezzel a dontéssel mert a magyar népnek jár ez a pény hiszen MO is tagja az EUnak.De Gyurika nagyon kíváncsi leszek és figyelemmel fogom kovetni azt hogy mit fogsz tenni akkor ha Heger megszavazza és jováhagyja ezt a dontést és MO ellen fog szavazni.A lengyelek kiálltak MO mellett.Remélem hogy ha ezt Heger megteszi minél elobb lelész az OLANO nevu szektábol.

  Atoszka
  2022. Sze. 21. 08:09

  Tehát te a “büntetéssel” lényegében egyetértesz…., hisz az a szegény ötmillió szavazó, aki nem a fideszre bla bla bla …. Egyetlen konkrét, kézzelfogható bizonyíték nélkül akarnak teljesen jogtalanul büntetni egy országot, mert nem osztja a pszichopata, önpusztító elképzeleseket… Ez az Petike!!! Te egy igazi demokrata vagy, mi több progresszív demokrata!!!

   Petike
   2022. Sze. 21. 10:17

   atoszka nem jol fogdad fel persze hogy NEM értek egyet ezzel az EU dontéssel persze nincs minden azért rendben MOon de Szlovákiában sem ez igaz.Még egyszer ismétlem NEM éretk egyet a brusszeli dontéssel mert a magyar népnek természetesen mindenkinek jár ez a pénz hiszen az EU mint egységesen vette fel ezt a 750 milliárd ezrot és ezt szét kell osztani a tagállamok kozott.Atoszka és ne gondold hog mindennel egyetértek azzal amit az EU tesz sok hibás dontéseket is hoznak de még mindig jobb mint orosz tomegsírokban vagy kínzokamrákban végezni.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket