Gyimesi György: Számíthattok rám, sem megfélemlíteni, sem elhallgattatni nem fognak!

2022. nov. 15. 07:39

Van az a szint, ami alá nem süllyedünk. Ilyenkor szoktam csendben maradni. És van az a név, amit azért nem említünk, mert semmi figyelemre méltót nem tett le az asztalra, ezért bántás nélkül úriemberként viselkedve – hogyan értékeljem azt, aki önmagát is cinikus szörnyetegként (cynická obluda) határozza meg.

 

Politikusként van, hogy melegebb éghajlatra küldenek. Itt most a hűvösre. Aki ebben a szakmában ezt nem tudja helyén kezelni, más hivatást kell választania. De! Pontosan azért, mert politikusokat, újságírókat zárnának egyesek nézeteik miatt börtönbe, kell megszólalnom! Mégpedig minden a jóérzésű polgár érdekében.

 

A konzervatív, hagyománytisztelő nézeteket valló emberek pontosan ahhoz a kultúrához, kulturáltsághoz ragaszkodnak, hogy meg lehessen szólaltatni más nézeteket is, békében, barátságban, toleranciában. A kereszténység olyan felebaráti méltányosságot teremtett évtizedeken keresztül a közösségünkben, aminek köszönhetően sosem volt példa a napjainkban látható ellenségeskedésre, agresszióra. Hol tartunk? Börtönbe azokkal, akik századok által öröklött kultúrájukat gyakorolják? Apáról fiúra? Másnak lenni nem sikk, hanem állapot. A liberális progresszívnak lenni azt jelenti, hogy elfogadó, befogadó, nyitott álláspontra hivatott valaki helyezkedni. Mindennel szemben! Újra kellene olvasni a Bibliát, hogy liberális nyelven is érthetővé váljon, mit jelent a tanítás: „Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!”

 

Barátaim, nehéz időket élünk, de számíthattok rám, hogy sem megfélemlíteni, sem elhallgattatni nem fognak! Hiszen, sokan vagyunk, akik ugyanúgy gondolkodunk!

 

 

Gyimesi György: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Petike
2022. nov. 16. 08:29

Gyurika az is a kereszténység része amikor papok ezrei ártatlan gyerekeket eroszakolnak meg ugye amikor megtiltják ha a no meg akarja szakítani a terhességet megtiltják azt ami Nyugat Europában normális vagyis a homoszexuális házasságokat.Vagy az is normális amikor heteroszexuális apuka részegen hazamegy és félholtra veri feleségét és gyerekeit.Nekem semmi bajom azokkal akik templomba járnak és hisznek Istenben.De Szlovákia lakosságának 25 százaléka NEM hívo és évrol évre egyre tobb az ateista.Nálunk a faluban még a komcsik alatt is tele volt a templom ma ha 10en vannak a szentmisén az sok.A katolikus egyház a kozépkorban ha más véleményen voltál akkor halálra ítélt.Igy végezte Ján Hus is és sokan mások is.Naponta támadnak bennunket gyaláznak meg mert nem vagyunk keresztény konzervatívak.Gyurika mi is sokan vagyunk és egyre tobben leszunk.Most pedig torolheted a hozzászolásomat hiszen Te sem tiszteled a más véleményét.

Kósa Zoltán
2022. nov. 17. 16:28

Sajnos napjaink értékrendje nagyon eltorzult. Ott tartunk, hogy bizony a normalitást kell megvédeni. Pedig a történelemből már tanulhattunk volna, a társadalom, amely meghasonlik önmagával az elpusztul. Perzsák, görögök, rómaiak stb. Vesztünkbe rohanunk, de emelt fővel, mert a nyugat elvárásai szerint tesszük mindezt. Péter, nem leszel kőszikla. Ha a múlt hibáit általánosítva megbélyegzel embereket, nem tudhatod, mely felmenődet ítéled el és általa önmagadat. Nem a másság a bűn, de kérkedni vele, nyilvánosan hirdetni nem természetes, főleg annak tudatával, hogy másokat prvokálsz. Toleranciát hirdetsz, de Te magad nem tolerálsz. Üss meg, na üss, mire vársz, üss..., amikor pedig megütnek jajveszékelsz. Talán több tisztelet, több megértéshez vezethetne.

  Petike
  2022. nov. 18. 12:59

  szoval kifogásolod hogy a Nyugat elvárásai szerint teszunk mindent hát Te a Putyin elvárásai szerint akarsz tenni mindent kedves Zoltán én sohasem fogom azt állítani hogy az EU és a NATO egy édenkert és minden OK ott de kérlek fogd fel hogy számunkra nincs itt Europában semmiféle harmadik út.Az egyik az EU és a NATO a hibáival is a másik az orosz gyarmatbirodalom amelynek 40 évig sajnos része voltunk.Azt hogy a ruszkik hogyan képzelik el a demokráciát és a jogállamiságot azt egyértelmuen és nyilvánosan bemutattaák 1956ban Magyarországon és 1968ban Csehszlovákiában.Ma ezt bemutatják Ukrajnában ahol tomeggyilkosságokat kovetnek el védtelen civil lakosságot gyilkolják és szétlovik az ukrán energiahálozatot hogy télen ne tugjanak futeni se világitani.Az ukrán hadsereg nyomja a ruszkikat ki a teruletérol és ezt nem tudják megemészteni a Kremlben.Támogatom és nagyon helyesnek tartom hogy az egész demokratikus világ Ukrajna mellett van és fegyverekkel támogatja.Zoltán sajnálom hogy bedoltél a ruszki propagandának mert ez a tomeggyulkos Putyin mindent meg akar tenni azért hogy megossza az EUt de ez nem fog neki sikerulni.Sajnálom hogy az MTVA is a ruszki propagandát fújja amit egyébkémt már nem is lehet nézmi.Tudom hogy nem leszek koszikla de én kiállok a nyugati értékek mellett 14 évet éltem és dolgoztam Nyugaton és az USAban.Engemet a kremli primitiv propaganda NEM fog tudni meggyozni .NEM.NEM.SOHA.

   J. Géza
   2022. nov. 21. 10:30

   De a nyugati ukrán propaganda az dübörög...

Kósa Zoltán
2022. nov. 17. 16:30

Gyimesi György minden tiszteletem az Öné.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket