Halász Béla: Ez a háború, ez a konfliktus nem 1 éve kezdődött - Körkép.sk
Janka, Zsanett
    |    
HUF: 376.25
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Halász Béla: Ez a háború, ez a konfliktus nem 1 éve kezdődött

2023. febr. 24. 15:59

Nyitókép: portfolio.hu
1 éve zajlik egy háború a határaink mellett, de 1 év után se látjuk a végét. Viszont nagyon is érezzük a hatásait. Energiaválság, élelmiszerár robbanás, kétszámjegyű infláció, politikai káosz, kormányválság, soha nem látott társadalmi megosztottság. Amit csak a képeken látunk eddig az a rengeteg halálos áldozat, legyen az katona vagy civil, mindkét oldalon. Ami pár éve elképzelhetetlen volt, az most hirtelen megtörténik velünk. Világjárvány, gazdasági válság, háború. Minden egyszerre egy időben.

 

Ringathatjuk magunkat abban, hogy ez a háború csak az ukránok és az oroszok között zajlik, de messze nem így van. Aki pedig ismeri és tanulta is a történelmet az tudja, ez a háború, ez a konfliktus nem 1 éve kezdődött. Azt is látjuk, hogy az elmúlt pár évben micsoda haszonra tettek szert a gyógyszeripari, energetikai és fegyveripari cégek. Megtízszerezték a nyereségüket, soha nem látott forgalmat értek, érnek el, és még nincs vége.

 

Porszemek vagyunk egy világban, csak bámuljuk egyenes adásban azt, hogy minden egyes nap próbálnak bennünk félelmet táplálni, megosztani minket, szétverni a közösségeinket. Egyelőre sikerrel teszik ezt. A politikusok /tisztelet a kivételnek/, legyenek azok saját berkeinkből, vagy Európa és a világ más tájairól csak asszisztálnak hozzá, segítik ezeket a törekvéseket.

 

Most az oroszokat utálja a világ, de tegyük fel magunknak a kérdést: minden orosz gonosz? Vagy minden ukrán jó? Semmi sem fehér és fekete, mert ha ez így lenne egyikünk se állna szóba mondjuk a németekkel, de ezt a sort lehetne folytatni.

 

Mikor lesz vége a háborúnak? Nem tudom, mert amíg ez ekkora üzlet, ez senkinek nem lesz az érdeke, a másik pedig az, hogy így lehet a legegyszerűbben elvenni az emberek pénzét, vagyonát, tulajdonát. Mert milyen egy pénz, vagyon, tulajdon nélküli ember? Kiszolgáltatott és irányítható. A cél szentesíti az eszközt. Pont.

 

Halász Béla: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Kövessen minket