Halász Béla: Káčer magyarellenes szavai szlovák tojásként hullottak vissza a DAC buszára - Körkép.sk
Janka, Zsanett
    |    
HUF: 376.25
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Halász Béla: Káčer magyarellenes szavai szlovák tojásként hullottak vissza a DAC buszára

2023. márc. 14. 16:30

Felhúzott szemöldökkel, elégedetlenkedve nyugtáztam, amikor az SaS kormányból való kilépésével a magyarokat nem szerető Ivan Korčok helyébe a magyarokat gyűlölő soviniszta Rastislav Káčer ült a külügyminiszteri székbe.

 

Szlovákiába ma ugyanis olyan időket élünk, amikor a diplomácia nem a problémák kezelésében, hanem azok előidézésében jár elöl. Az évekig Amerikában tevékenykedő, majd onnan hazatérve Magyarországot, később a V4-eket is folyamatosan támadó Korčok a szemünk előtt, a mi kárunkra végzi diplomatához méltatlan tevékenységét.

 

Egy szomszédos állam legitim módon megválasztott miniszterelnökét, Magyarország demokratikus irányultságát megkérdőjelezve, amivel nemcsak a magyar választópolgárokról, de rólunk, itt élő felvidéki magyarokról is bizonyítványt állít ki. Hamisat, valótlant. Ki tudja, milyen megfontolásból.

 

Ráadásul mindezt a mi kárunkra, hiszen Káčer szavai láthatóan támogató szlovák fülekre talál. Olyanokra, akik alig várják a megfelelő alkalmat, hogy belénk rúgjanak, hogy kiélhessék kisebbrendűségi érzésüket.

 

Ez a pillanat számukra a DAC focicsapatának hétvégi mérkőzése előtt jött el, amikor a Fátra magaslatai között, tömbszlovák közegben tojásokkal dobálták meg a csapat buszát.

 

Nem is emlékszem, mior törént utoljára ilyesmi. Nem tegnap volt. Ezért merem állítani, hogy az eset összefüggésbe hozható Káčer magyarellenes nyilatkozataival. Egy politikust a következő választásokon könnyen emlékeztetni tudunk arra, ha alkalmatlan, ha funkciójához méltatlan módon viselkedik.

 

Az általa okozott hangulat, társadalmi klíma azonban még sokáig itt marad. A DAC a provokációra a lehető legjobban válaszolt, és 3 ponttal tért haza Besztercebányáról. A tojásdobálók tehát felsültek.

 

Ne hagyjuk magunkat kiprovokálni és tegyünk róla, hogy Káčer is megfelelő választ kapjon. Nem kérünk az uszítókból, nem kérünk a Káčer féle kútmérgezőkből.

 

Halász Béla: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Hajra EU
2023. márc. 15. 14:06

Ilyen a liberalis vonal mert Kacer az uszito megfelel nekik- Hajra EU.

Katalin
2023. márc. 17. 20:32

A politikusok efféle viselkedését másutt nem tűrik meg. Számtalan példa van, kisebb, kevesebb port kavaró megnyilvánulások miatt is már lemondtak emberek funkciójkról. Alkalmazottként ha főnőkömről ilyen módon beszélnék, biztosan megszűnne a munkaszerződésem. Felháborító.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket