Halász Béla: Óvatosan azokkal a szlovák vadászgépekkel - Körkép.sk
Janka, Zsanett
    |    
HUF: 376.25
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Halász Béla: Óvatosan azokkal a szlovák vadászgépekkel

2023. febr. 16. 14:50

Vannak olyan életünket befolyásoló döntések, amelyek túlmutatnak városunk határain. És vannak olyan döntések is, melyeket máshol hoznak meg, de a mi életünkre is kihatással vannak. Befolyásolják mindennapjainkat anélkül, hogy megkérdeznék róla a mi véleményünket.

 

Számomra is sokkal kedvesebb feladat Gúta ügyes-bajos dolgaival foglalkozni, hiszen erre kaptam mandátumot önöktől. Az viszont, ami országos szinten a szomszédban zajló háború kapcsán zajlik, engem is megszólalásra késztet.

 

Ez pedig az Ukrajnának szánt szlovák MiG-29-es vadászgépek átadása jelenti. Szlovákia egy kis ország, mely eltörpül a világpolitikát alakító szereplők mellett.

 

A parlamentnek ma kellett volna tárgyalnia arról, hogy odaadhatjuk-e egyáltalán az ukránoknak országuk védelme érdekében a MiG-eket. Arról, hogy ez jó döntés-e, már jóval kevesebb szó esik.

 

Pedig erről kellene, hogy szóljon a diskurzus. Meggyőződésem, hogy nagy hiba, ha Szlovákia egy olyan kérdésben válik úttörővé, melytől a nagy országok, mint az USA, Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, vagy Lengyelország, de a NATO is ódzkodik. Mert különbség befogadni az ukrajnai menekülteket, menedéket kínálni számukra, segíteni nekik és különbség az oroszok ellen bevethető, támadófegyvereket átadni Ukrajnának.

 

Félő, hogy ezzel mi is felkerülnénk Moszkva céltáblájára, ami beláthatatlan következményekkel járhat számunkra. Józan döntéshozatalra és az ország érdekeinek szem előtt tartására lenne szükség. Úgy látom, hogy épp ebből van most a legkevesebb.

 

Halász Béla: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Kövessen minket