Hunčík Péter: A következő választásokon az MKP-nak nem lesz ellenlábasa Szlovákiában.

2020. máj. 21. 01:27

(…)

 

Ezzel eljutottunk a Híd-MKP vita lényegéhez: hogyan képzeljük el a jövőt. Először is itt van az ún. nemzetállami koncepció, amit Orbán képvisel. Kérdés, egy erős nemzetállamot ki fog rábírni arra, hogy jól bánjon a kisebbségeivel. Én szkeptikus vagyok, hiszen a XX. századi tapasztalatok nem arról szólnak, hogy az erős nemzetállamok a kisebbségi kérdésekben meg tudnának egyezni egymással. Ha viszont nincs megegyezés, akkor marad a sérelmi politika, a feszültség és a konfliktusok.

 

(…)

Hirdetés(x)

 

Néhány hónappal a választások előtt az MKP és a Híd vezetői rádöbbentek, hogy az elmúlt évek során úgy tönkreverték egymást, hogy egyiküknek sincs esélye a parlamentbe jutásra. Megvolt tehát az előbb említett közös cél, és lett volna értelme az összefogásnak. Egy közös, ún. választási párt biztosan elérte volna az 5 százalékot. Mindkét párt vezetői tudták, hogy a legkisebb közös nevező – a parlamentbe jutás – alapján kell megoldást keresni. Néhány megbeszélés után a Híd és az MKP legfelső vezetői bejelentették, hogy megtalálták (meg fogják találni) a megoldást. Mégiscsak lesz magyar parlamenti képviselet Szlovákiában. Aztán megcsörrent a telefon az MKP irodájában. Pestről jött a hívás. A telefonáló elmagyarázta az MKP vezetőinek, hogy az együttműködésen kívül van más megoldás is. A nem együttműködés.

 

Február 29-én egyik párt sem érte el az 5 százalékot. Ám szomorúságra semmi ok. Az MKP az elmúlt évek során egyszer sem jutott be a parlamentbe, de a jószívű barátok támogatásának köszönhetően a párt túlélte a hét (tíz!) sovány esztendőt és a hűséges pártvezetők is helyükön maradhattak.

 

Meg vagyok győződve arról, hogy az MKP ki fog bírni még egy parlamenten kívüli ciklust. És abban is biztos vagyok, hogy a Híd ebben a formában nem fog többé talpra állni. Tehát a következő választásokon az MKP-nak nem lesz ellenlábasa Szlovákiában. Jól ki volt ez spekulálva!

 

 

Népszava.huHunčík Péter: Kentaurbeszéd-Vége a dalnak

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Bendegúz Ábrahám
2020. máj. 21. 03:39

Doki, az a helyzet, hogy most meg kell ennetek a pudingot, amit annak idején kifőztetek. Ki is volt a főtanácsadó a hÍD létrejöttének ügyében? Oda kopogtassatok most be aztán éljetek panasszal. Most már végérvényesen ki lehet mondani, hogy a b@zi nagy projekt nem jött össze a magyarság egészének szemszögéből, csak egy szűkebb kör éldegélt egész jól e megálmodott tervezetből. Néhány vélemény a múltból most már beigazolódni látszik, pl. Szalay Zoltán, trafik.sk: https://trafik.sk/13899/bugarek-igazi-arulasa/ „Az utóbbi hónapokban több jeles szlovákiai személyiség szólalt meg a szlovák és a magyar sajtóban is (például Juraj Buzalka, Michal Havran vagy Hunčík Péter), hogy védelmébe vegye a Híd politikai projektjét, és felhívja a figyelmet Bugár Béla érdemeire és kulcsfontosságú szerepére a szlovák politikában. Ezek a megszólalások talán csak nagyon enyhén ellensúlyozzák a Híddal szembeni negatív vélemények tartós hullámát, mégis figyelemre méltó, hogy meghatározó közéleti személyiségek látták fontosnak támogatásukról biztosítani Bugár Bélát és a Hidat, most, amikor a párt létezése eddigi legsúlyosabb (sokak szerint végső) válságát éli meg.” Na de mit is nyilatkozott annak idején Huncik a tzyden.sk/-nak: „Hunčík: Bugár jelölése logikus lépés Hunčík Péter pszichológus, akiről azt tartják, hogy a Most-Híd projekt egyik kiötlője volt, a .týždeň.sk portálnak úgy nyilatkozott a jelölésről, hogy Bugárnak nem volt más lehetősége, mivel a Smer és az SNS minden bizonnyal saját jelöltet állít, s a Most-Hídnak két lehetősége volt, vagy beáll valamelyik koalíciós párt jelöltje mögé, ami ebben a helyzetben a párt végét jelentette volna, vagy saját jelöltet indít.„ Ez van Péter, nem jött be a számítás...

Borbély József
2020. máj. 21. 18:09

Huncik- ez a bitang gazember,az egyik legkártékonyabb féreg,aki a 30 év során a magyar élet pusztításában kiemelkedö szerepet töltött be. Nagyon csodálkozok,hogy a Körkép képes volt ennek drótostótnak teret biztosítani.

Krisztina
2020. máj. 21. 21:05

Huncík az egyik kerékkötője volt a magyarok osztodásának! Bármikor megnyilvánult belefért egy szeget a magyarság koporsójába!Elkell őt felejteni,mert nem közénk való,már 30 éve!

musztafa ibrahim
2020. máj. 21. 21:21

Bruhaha. Mese nagyothallóknak meg értelmi fogyatékosoknak. Hunčík úr akkor ippen ottand ült az MKP irodájában, amikor megcsörrent a telefon és saját fülével látta, hogy Pestről jött a hívás. Bruhaha. No de ki spekulálta eztet ki?

Köles Vince
2020. máj. 22. 08:34

Borbély József,szerintem Huncík nem DRÓTÓSTÓT,hanem "körülmetélt" és valljuk be,jól végezte a küldetését .

JK
2020. máj. 22. 16:52

az übergeci Huncik mosdatja magát meg a pártját - így megy ez bugarisztánban!

Hajdók Pál
2020. máj. 22. 17:22

A Huncik aljasságát nem lehet überelni.O személyesíti meg liberal- fasiszta talibant , ami tudatosan rombolja a nemzetünket.

Tóth Teri
2020. máj. 24. 13:38

Ébresztő!!! Körkép, Új Szó és a többiek!!! Ha meg akartok változni, mint ahogyan többször hangoztattátok, akkor a lejárt szavatosságúaknak ne adjatok több lehetőséget a megszólalásra, mert még mindig a sósavas dumát fújják a médiában, nehogy már kialakuljon valamilyen összefogás. Mondhatod, hogy szólásszabadság van, de nem mindenkinek, a sósavat hintőknek ne legyen. Megmérgezték már az itteni magyart eleget, egymás ellen uszítanak. Lejárt az idejük, és örüljenek, hogy nincsenek felelőségre vonva, hova juttatták a szlovákiai magyarságot. Meggazdagodtak belőlünk!!! Bugárnak legalább van annyi esze, hogy elbújt a kertjében, ez meg minek tolakszik mindenhova? Miért nem engeditek megszólalni a szlovákiai magyar fiatalokat? Az ő véleményük és elképzelésük, terveik a mérvadók a jövő számára nem pedig a kivénhedt csotrogányok sósavas dumái.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket