Paula, Vanda
  • HUF: 357.68
  • USD: 1.21
  • 0 °C
  • 5 °C

Igor Matovič: Elkaptuk a korona torkát

2020. nov. 09. 13:49

Nyitókép: Körkép.sk

 

Vasárnap, október 25-én  6 175 teszt mellett 1 312 Covid-19 pozitív személyt találtunk. Ez 21,2 százalékos pozitív rátát jelent.

 

Most vasárnap, november 8-án 4 956 teszt mellett alig 577 vírusfertőzött személyt mutattunk ki, ami 11,6 százalékos , azaz drámaian alacsonyabb pozitív rátát jelent.

 

Mit jelent mindezt? Azt, hogy önök, több millióan a hétvégi manővereken remek munkát végeztek. És van okuk mire büszkének lenniük.

 

Igen, most majd megint beindulnak a károgók, akik először mindent megtettek azért, hogy megakadályozzák az antigén tesztek bevetését…nem jött nekik össze…most majd azt fogják terjeszteni, hogy a számok drámai javulása az üzletek egy hete tartó bezárásának és az enyhe lockdownnak köszönhető, melyet Szlovákiában alkalmaztunk (miközben ugyanez, csak pepitában érvényes mindenhol, és egyáltalán nem elég.)

 

Nagyon veszélyes amit művelnek, mert eltántoríthatják az elszánt embereket az antigén tesztek használatától, mely fékezi a járványt. Amire pedig oly nagy szükségünk van, ha a színházak, mozik, templomok, éttermek, iskolák, konditermek újbóli megnyitásáról álmodunk.

 

Mert ha elfogadjuk a játékukat, azaz hogy csak a lockdown a megoldás, az elkövetkező 6 hónap során csak a lockdown körül fogunk ténferegni, a normális élet esélye nélkül…amit én elképzelni sem akarok.

 

U.I. Vasárnap, november 1-jén az elvégzett PCR tesztek mintegy felét önköltséges alapon fizették, mert így akartak kibújni az országos tesztelés alól. Úgyhogy a vasárnap elvégzett 21 ezer tesztelés melletti 1 883 pozitív eredményt nem lenne korrekt figyelembe venni.

 

Igor Matovič: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket