Rajmund, Zelma
  • HUF: 358.66
  • USD: 1.13
  • -5 °C
  • 1 °C

Ivan Korčok: Azt hiszem, a Szlovákiában élő magyarok zöme hűséges szlovák állampolgár

2021. máj. 02. 20:43

Nyitókép forrása: reprofotó

 

Ha kiállok a Szlovák Köztársaság mellett, azt nem szabadna úgy tekinteni, mintha a magyarokat támadnám. Nagyon élesen elhatárolódom attól, hogy engem valaki hungarofóbnak állítson be. (…)

 

A viszonyom Magyarországgal teljesen világos, normális partnerei kapcsolatokra törekszek. Ha magyar részről olyan történésre kerül sor, amellyel nem értünk egyet, akkor azt ki kell mondani, ezért vagyok fizetve.

 

(…) Gondolja hogy Igor Matovič Oroszország vagy Magyarország propagandájának vagy hibrid hadviselésének eszközévé vált?

 

Nem hiszem, hogy tudatosan csinálta. (…) De valóban része lett egy bizonyos kommunikációnak, ami a vakcinát illeti. (…)

 

(…) Én azt hiszem, hogy a Szlovákiában élő magyarok nagy többsége hűséges szlovák állampolgár. Megértem, ha valamilyen módon szeretnék felhívni a figyelmet származásuk, etnikai hovatartozásuk és hagyományaik megőrzésére.

 

De én azt kérdem, hogy egy olyan politikus (Gyimesi – a szerk.), akinek egyetlen célja saját maga építése, (…) és tekintettel arra, hogy milyen módon kommunikál, szerintem mindez nem szolgálja a Szlovákiában élő magyarok érdekeit. Épp ellenkezőleg, az szolgálja majd az érdeküket, ha itt normális kommunikáció lesz közöttük, a kormány és a képviselők között. (…)

 

(…) Ha Szlovákiában például a külügyminiszter olyasmit mond, ami ellentmond Magyarország álláspontjának, akkor azt egyes szlovákiai politikusok magyarok elleni támadásként állítják be. (…) Ez az, amit én felróhatok ennek a képviselőnek. (…)

 

Az interjút Zuzana Kovačič Hanzelová készítette a szlovák külügyminiszterrel.

 

Sme.sk, Korčok: Hryziem si do jazyka 12 hodín denne

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

f.
2021. máj. 03. 15:06

Még szerencse, hogy ez nem így van, te soviniszta, liberálnáci bunkó :)

Alma
2021. máj. 04. 14:17

Én meg azt _hiszem_, hogy Szlovákiában a magyarnak is hivatalos nyelvnek kellene lennie. Akkor nem lenne oka ilyeneket mondani ennek a Korcoknak.

Márta
2021. máj. 04. 16:19

Késő bánat! Szlovákiában már senkit nem érdekel, Korcok úr mit hisz... Már rég lejáratta magát előttünk. A PC beszédből meg elegünk van, szeretjük, ha néven nevezik a dolgokat. Lehet, hogy Gyimesi úr magát építi, de minket képvisel. Pont. Korcok is magát építi, sőt, egy csomó ember őt építi, és lavírozik az Unióban, nehogy egyszer melléfogjon. Mi nem is várunk el tőle semmit.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket