Károly, Karola
  • HUF: 356.94
  • USD: 1.11
  • 1 °C
  • 6 °C

Ivan Mikloš: Az oltásellenesek tolerálása az állam csődjét jelenti

2021. Júl. 26. 18:00

Nyitókép:  SITA/Alexandra Čunderlíková

 

Szlovákiában csak az összlakosság 40 százaléka kapta meg az első adag oltást, teljes védettséggel alig 35 százalékuk rendelkezik.

 

Ugyanakkor a világban gyorsan terjed a jóval fertőzőbb delta variáns, mi pedig a nyaralási szezon kellős közepén vagyunk, amikor az emberek utazgatnak belföldön is külföldön egyaránt.

 

A szakemberek egyetértenek abban, hogy a harmadik hullámot csak úgy tudjuk megúszni, ha felgyorsítjuk az oltást és beoltatunk mindenkit, aki szeretné és hajlandó beoltatni magát.

 

Ha ilyen helyzetben az állam (azaz a kormány és a parlament) nem tesz semmit annak érdekében, hogy ugrásszerűen növelje az átoltottságot, azt máshogy nem lehet nevezni, mint az állam csődjének. Félek, hogy a hétvégén épp Boris Kollár pártjának, a Sme rodinának köszönhetően ez a csőd bekövetkezett.

 

(…)

A járvány harmadik hullámáért a legnagyobb felelősséget nem az oltáselleneseknek, hanem a felelőtlen politikusoknak kell majd viselniük. Elvégre az oltásellenesek a társadalom „alig“ húsz százalékát alkotják, azaz nélkülük is jóval magasabb átoltottsággal kellene rendelkeznünk annak érdekében, hogy elérjük a kollektív imunitást és megelőzzük az őszi harmadik hullámot.

 

Ehhez mielőbb át kell oltatnunk a lakosság további 40 százalékát, akik nem oltásellenesek, de különböző okokból eddig mégis elhalasztották az oltást. A beoltottak előnyben részesítése a nem beoltottakkal szemben az oltást kellett volna, hogy erősítse. A parlamentben ülő felelőtlen populisták hibájából azonban, mint amilyen a koalícióban ülő Sme rodina is, az oltás felgyorsítása veszélybe került.

 

(…)

Tetszik nekik vagy sem, de az oltásellenesek, függetlenül attól, hogy ezt tudatosítják-e vagy sem,  mindannyiunk életét, egészségét, vagyonát veszélyeztetik. A harmadik hullám veszélyével kapcsolatban ugyan elsősorban saját életüket, de nemcsak. Mindannyiunkét.

 

A mi életünkre is kockázatot jelentenek. Például azzal, hogy ha beüt a harmadik hullám, újra ki fogják tolni az orvosi vizsgálatokat, műtéti beavatkozásokat, minek hatására azok is meg fognak halni, akik egyébként nem halnának meg.

(…)

 

 

SMEIvan Mikloš írása.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Jimmy
2021. Júl. 26. 20:01

Az utolsó mondat nagyon jól összegez...és igen, azzal, hogy az állam enged az oltáselleneseknek, nem az ő szimpátiájukat fogja elnyerni, csak egyre jobban nyeregben fogják magukat érezni.

Columbo
2021. Júl. 27. 08:24

Bocsánat, csak még egy utolsó kérdés: Tehát azt állítja, hogy az oltatlanok veszélyeztetik az oltottakat, mert azok megfertőzhetik őket egy olyan betegséggel, ami ellen be vannak oltva?

Perpetuum
2021. Júl. 27. 11:03

Igen. Az oltott is megfertozodhet, viszont az oltasnak koszonhetoen valoszinuleg nem hal bele. Es igen, veszelyeztetik, nem veszik ko a reszuket a felelossegvallalasbol es feladatbol. Mindenki mindent akar es elvar de ez most egy olyan helyzet, hogy vmit tennunk is kell (a sajat erdekunkben). Tobb beoltott, kevesebb beteg, kevesebb Covid reszleg, tobb normalis osztaly a korhazakban. Es az elet minden mas teruleten es normalizacio. Ezt kene szem elott tartani.

f.
2021. Júl. 27. 20:17

Kurvára nem fogom kivenni a részemet ebből a kísérletből! Mi az hogy "felelősségvállalásból meg feladattól"??? tudod kinek parancsolgass! idióta!

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket