Evelin, Fülöp
  • HUF: 350.87
  • USD: 1.09
  • 11 °C
  • 22 °C

Katarína Šelestiaková: Bugár bánja bűneit, de nem érdemel sajnálatot. Tudta mit kockáztat

2019. Júl. 10. 19:21

Nyitókép: TASR

 

Nyolc hónap maradt a parlamenti választásokig és a helyzet a válságosnál is rosszabb. Ezt a régi politikai bárd, Bugár Béla mondja, aki már annyira lesüllyedt, hogy nekikezdett a nyavalygásnak.

 

Bugár mozgósította az utolsó tartalékait, így példátlan dolgok történtek. A Ficohoz eddig lojális koalíciós partner azt állítja, hogy a Smerrel való együttműködés hiba volt, mert csak ártott nekik. Mintha bárki is kényszerítette volna őket az együttműködésre. (…)

Hirdetés(x)

 

Most pedig az előtt a pár választó előtt tanúsít megbánást, aki még megmaradt, ugyanis a választók többségét már nem tudja meggyőzni, esetleg csak akkor, ha az MKP a védőszárnyai alá veszi őt. De Bugárral ellentétben azoknak a fiúknak megvannak a saját korlátaik. (…) Inkább megkockáztatják azt, hogy ismét parlamenten kívül maradnak, mintsem azt, hogy szövetkezzenek azzal a somorjai legénnyel, aki már korábban becsapta a magyar választókat.

 

Az a Bugár, aki a Charakter becenevet már sosem fogja lemosni magáról, más káder. Nemcsak hogy összekomáskodott a Smerrel – amit még az egyik választója, Čaputová is megbocsátott – de a koalícióbeli viselkedésével hozzájárult ahhoz, hogy a Smer megengedte magának azt, amit megengedett. És ezt Čaputová sem bocsájtotta meg neki. Nem, Bugár nem áldozat. Ő volt az, aki feláldozta a politikai pártját és azokat az embereket, akik hittek benne, akik rá szavaztak és támogatták.

 

Bugár szintén felelős a Fico-féle Smer tetteiért, ugyanis ahelyett, hogy megemberelte volna őket, együttműködött velük az összes koalíciós gaztetten, s mindezt még akkor is folytatta, amikor Maďarič, Žitňanská és Šebej mindent megértett. Bugár olyan rendíthetetlenül kiállt Fico mellett, hogy az embernek az az érzése támadt, hogy Ficonak nem is Trošková volt tanácsadója, hanem maga a híres Vojtech, alias Béla.

 

A hagyományainkban a „komaságot“ úgy írják le, mint azt a fajta szeretetet és ragaszkodást, ami a vérszerinti családtagokat helyettesíti, s ezek az emberek tiszteletet és összetartozást mutatnak. Bugárt és Ficot szintén több minden köti össze annál, mint amennyit a Most vezére jelenleg hajlandó beismerni: nemcsak a mostani kormánykoalíció és annak tettei és ügyei, hanem az, hogy mindketten tiszta politikai káderek.

 

(…)

 

Annak ellenére, hogy a politikusok nem szeretik a hipotéziseket, egy most mégis ide kívánkozik. Amennyiben 2016-ban Bugár szünetet tartott volna és nem lépett volna Ficoval koalícióra, akkor most a Most-Híd az egyik legerősebb ellenzéki szubjektum lenne, továbbá sikeresen indulhatott volna harcba az államfői posztért.

 

Ne becsüljük alá, ne sajnáljuk és ne is próbáljuk megérteni Bugárt. Ő pontosan tudta, hogy mit fektetett be a politikai bankba, mint kockáztatott és mit nyerhet vele. Ami biztos, hogy a parlamenti választás már nem nyerheti meg.

 

PLUS 7 DNÍ, Katarína Šelestiaková: Ficov kmotor Bugár sa kajá. On si však ľútosť nezaslúži, vedel, čo do hry vsadil

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket