Csaba
  • HUF: 407.73
  • USD: 1.03
  • 18 °C
  • 27 °C

Koronavírus-járvány: ezeket a dolgokat érdemes tudatosítani Marek Krajčí szerint

2021. nov. 04. 18:30

Nyitókép: Facebook

 

(…) Sajnos a Delta-variáns nagyon fertőző, így fokozatosan a többségünket meg fogja találni. Az alábbi dolgokat fontos tudatosítani:

 

  1. Az oltás győzelem

Az oltottak és a covidon átesettek esetében kisebb a veszélye annak, hogy nehéz lefolyású lesz a covidjuk, vagy kórházi ellátásra lesz szükségük. A fertőzés legyőzésével olyan immunitást építenek ki, ami jobban védi őket a következő koronavírus-fertőzéstől és annak mutációitól. Tudjuk, hogy ez a vírus tovább fog mutálódni, és meg kell tanulnunk együtt élni vele úgy, mint az influenzával.

 

  1. Az oltottak is fertőzhetnek

Az oltás után jól véd minket az immunitásunk, főleg a második adag vakcina beadása utáni hat hónapban. Ezután az idő után 60 százaléka az esélye annak, hogy ha elkapjuk a koronavírust, akkor fertőzőek leszünk, tehát másnak is átadhatjuk a vírust. Hat hónappal a második oltás után a krónikus betegek és a gyenge immunrendszerrel rendelkezők esetében ismét nagyobb a valószínűsége annak, hogy ha megfertőződnek, akkor kórházba kerülnek.

 

  1. Már létezik hatékony gyógymód

Amennyiben 65 év feletti, nincs beoltva vagy hat hónappal a második oltás után van és felmerült önben annak a gyanúja, hogy megfertőződött, akkor kérjen időpontot PCR-tesztre. Ha az eredménye pozitív lesz, akkor kérje meg a háziorvosát, hogy küldje el a legközelebbi központba monoklonális ellenanyagot tartalmazó infúzióra. Manapság ez egy nagyon hatékony gyógymód, ami megvédheti önt a nehéz lefolyású betegséggel szemben, sőt az életét is megmentheti.

 

  1. Harmadik oltás

Minden idős oltott embernek azt tanácsolom, hogy a második adag vakcina után hat hónappal adassa be a harmadik adag vakcinát. Az oltottaknak pedig azt ajánlom, hogy ha nincsenek egészségügyi indokból ellenjavallata, akkor minél előbb oltassa be magát.

 

Osszátok a barátaitok és az ismerőseitek körében, hiszen valakinek megmenthetitek az életét!

 

Facebook: Marek Krajčí

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket