Ľubomír Galko: A tüntetések szervezői kudarcot vallottak - Körkép.sk
Gerzson
    |    
HUF: 376.25
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ľubomír Galko: A tüntetések szervezői kudarcot vallottak

2024. febr. 08. 19:58

A tüntetések szervezői kudarcot vallottak. Ma sem éltek a lehetőséggel. Szócséplés, hogy „nem vagyunk olyanok, mint ők, agresszívek, mi vagyunk a tisztességesek”, ez egyszerű baromság. 18 000 ember elé állni, valamit suttogni nekik a színpadról és osztogatni nem más, mint a kötelező show és kör. Istenem, legalább kiválaszthattak volna pár embert a tiltakozó polgárok közül, és elmenhettek volna velük a parlamentbe, követelve, hogy fogadja őket a parlament vezetése (Pellegrini).

 

Nagyon szeretném látni, hogy ez az emberke hogyan utasítana vissza egy ilyen találkozást. Vinni néhány embert az erkélyre a találkozó alatt, hadd mozdítsák meg ott kicsit a levegőt. A tüntetők állapodjanak meg néhány végső követelésben, és tolmácsolják azokat a parlament vezetése felé. A parlament blokkolásával fenyegetőzhetnek, megbéníthatják a közlekedést, intézményeket… de semmi, nulla. A nyolc teatüntetés annyira a leapasztotta a tiltakozók lelkesedését és elszántságát, hogy megfájdult a fejem. Teljesen elszalasztott lehetőségek! Minden elcseszett, minden rossz!

 

Közben mindent visz a hír, hogy az Európai Bizottság ma visszavonta a növényvédő szerek elleni törvénytervezetét. Ez újabb engedmény azoknak a gazdáknak, akik hetek óta tiltakoznak az alacsony keresetek, a növekvő költségek és a bürokratikus terhek ellen. Többek között például rendszeresen blokkolták a forgalmat. A növényvédőszer-javaslat a polarizáció szimbólumává vált – mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője az Európai Parlamentben, aki szerint más megközelítésre van szükség a továbblépéshez. Visszavonta a benyújtott javaslatot. Von der Leyen elismerte, hogy az unió javaslatai a gazdálkodókkal való megbeszélés nélkül készültek. „A gazdálkodóknak értelmes üzleti érvekre van szükségük a természet számára előnyös intézkedésekhez. Lehet, hogy ezt az érvet nem hoztuk fel meggyőzően” – mondta.

 

 hirdetes_810x300  

Így kell ezt csinálni, a kutyafáját! Fáj a szívem, ahogy látom, hogy azok az emberek ideutaztak, tiltakoztak és eltökéltséget tanúsítottak a semmiért, mert mindezt olyan szervezőkért tették, akik egyáltalán nem tudták/akarják használni elszántságukat és lelkesedésüket.

 

Ľubomír GalkoFacebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Kövessen minket