Ľubomír Galko: Čaputová megint csalódást okozott. - Körkép.sk
Konrád
    |    
HUF: 376.25
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
hirdetes_810x300

Ľubomír Galko: Čaputová megint csalódást okozott.

2022. szept. 10. 23:28

Nyitókép: SITA/Jana Birošová
Akkor foglaljuk kicsit össze. Az államfő először  az új miniszterek neveit kérte már akkor, amikor nem volt világos, hogy a régiek valóban lemondanak-e. Majd kérte azonnal a neveket, amint a régiek benyújtják lemondásukat. Ezt követően „elfogyott a türelme” és fenyegetőzött, hogy ha hétfőig nem kapja meg a neveket, „cselekedni fog,” és hétfőn a jelenlegi miniszterek közül bíz meg néhányat. Szinte úgy tűnt, hogy a világ omlik össze.
Így hát ma megkapta a kért neveket – három újat, egyet pedig (Hegert) átmenetileg az oktatásügy vezetésével bíz meg.

A polgárok, azaz mi, talán fellélegeztünk, Čaputovától pedig azonnali megnyugtatást vártunk, hogy ma ugyan szombat van, de vasárnap elfogadom a régi miniszterek lemondását és kinevezem az újakat, hogy hétfőn mehessenek munkába. Bizonyára nem sértődtek volna meg, hogy hétvégén kell elmenniük a kinevezésükért. Vagy kijelenthette volna, hogy mindezt hétfőn reggel megteszi. Hogy végre nyugdtabb hétvégénk lehessen. Államfőhöz méltó reakció lett volna.

 

Ehelyett a hírügynökségek azt jelentették, hogy „valóban megkaptam a neveket, és a további lépéseimről az elkövetkező napokban adok tájékoztatást.” Azaz annyira már mégsen sürgős neki, és nem dől össze a világ…

 

Nagyon sajnálom, hogy így kell leírnom, de nem érzem úgy magam, mint aki egy államfőhöz méltó döntést lát politikai válság idején. Úgy érzem magam, mint a játszótéren, ha valakitől elvették a kislapátot és a vödröt, így ő most kicsit truccoskodik.

 

 hirdetes_400x285  

Ľubomír Galko: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Kövessen minket