Ľubomír Jaško: A Smertől kapott halálos csókkal Šefčovič nem fog nyerni

2019. feb. 18. 20:12

Nyitókép: TASR

 

Maroš Šefčovič államfőjelölt előtt hálátlan feladat áll. Egyidejűleg kell a Smer támogatásából kiaknáznia a legtöbb választót, illetve elhatárolódnia a párttól, hogy még több választóra tegyen szert. Megérdemli, hogy ez ne sikerüljön neki.

 

Néhány évvel ezelőtt egy ilyen jelölt nem sokat teketóriázott volna és a bilbordos vállalatok munkásai már körbe is szaladták volna az országot, hogy Šefčovič mellé ragasszák a párt főnökét – nyakkendő nélkül, feltűrt ingujjal az országért végzett munkát szimbolizálva.

 

Ma már a Smer támogatása egyenlő a halál csókjával. Šefčovič kénytelen mindenkit arról győzködni, hogy független jelölt. (…)

 

(…)

 

A smeres 20%-nál többre van szüksége

 

Ez az eltitkolt szerelem logikus, ugyanis kizárólag a Smer választóival nem fog államfőválasztást nyerni. Ahhoz még több tízezer választóra lenne szükség azokból a körökből, akik a Smert a gyűlölködő elnökükkel egyetemben ki nem állhatják.

 

Šefčovič kilátásai még véletlenül sem jók. Nem jó időben kampányol. (…)

 

Amiért a nap folyamán Šefčovič megdolgozik a találkozókon, azt az esti híradók tönkreteszik – még a legkedvesebb közszolgálati is.

 

Ezenfelül Szlovákia proeurópai orientációjának megmentőjének szerepében nem csak Šefčovič áll. A nem smeres választóknak luxusválaszték áll a rendelkezésükre anélkül is, hogy megerőltetnénk magukat.

 

(…)

 

Šefčovič a Smerrel a háta mögött hozza ugyan a húsz százalékot, de a döntő pillanatban az államfősködésre ez nem biztos, hogy elég lesz.

 

Aktuality.skKomentár Ľubomíra Jaška: S bozkom smrti od Smeru Šefčovič nevyhrá

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás