Gál
  • HUF: 360.04
  • USD: 1.16
  • 6 °C
  • 17 °C

Marco Rossi: Eljutunk-e a pótselejtezőre? Nem, biztosan nem

2021. okt. 10. 09:58

Nyitókép: Szabó/Árvai

 

„Mit válaszoljak arra, hogyan befolyásolja a karrieremet, hogy az Albánia elleni két meccset elvesztettünk? Többször mondtam, Albánia veszélyes ellenfél. Itt ez a mai is: egyik oldalon a kapufa, a másikon a helyzet, amit Broja kialakított és értékesített. Remek játékos. Nálunk az ellenfél tizenhatosánál hiányzott a minőség, a befejezéseknél, a passzoknál, a lövéseknél. Ez érezhető volt. Ami a teljesítményt illeti, nézzünk rá a statisztikákra, azok alapján nem maradtunk alul, a különbség, ami mégis kialakult, a játékosok minőségbeli különbségéből jött. Ha önök másként látják, elfogadom… elfogadom az észrevételüket.”

 

„(…) Magyarországot a lehető legméltóbb, legtisztesebb módon kell képviselnünk. Ha az a kérdés, eljutunk-e a pótselejtezőkre? Nem, biztosan nem. Az a lényeg, hogy Angliában úgy lépjünk pályára, hogy emelt fővel jöhessünk le.”

 

„Hogy az Eb után mi történt? Mindenképpen történt egy teljesítménybeli visszaesés. De ez általánosságban igaz. Van ilyen a labdarúgásban. Nagyban befolyásolja a játékosokat az elért eredmény. Összességében nem érzem, hogy ma rosszul játszottunk volna, voltak ki nem kényszerített hibáink, igen, az első félidőben is eladtunk két-három labdát, de ezzel együtt az utolsó negyedóráig rendben voltunk, elöl hiányzott a minőség. Hiányoznak játékosok a különböző csapatrészekből. Lehet, csak én vagyok, aki nem látom, de nehézségbe ütköztünk azzal, hogy felfejlesszünk olyan játékosokat, akik magas szinten tudnak játszani.

 

„Sokadszorra mondom, lehet, hogy Albániának hívják az ellenfelünket, de jó csapat. Olyan csapat, amely eredményeit illetően mögöttünk áll, de minőségében nagyon jó csapat. Nem vagyok Jézus Krisztus. Ahogy nálam sokkal sikeresebb edzők is mondták, olyan az edző, mint a borász, csak abból készíthet bort, amit szüretelni tud. 2019 óta vagyok itt, menet közben a C-ből az A-ligába jutottunk a Nemzetek Ligájában, kijutottunk az Európa-bajnokságra, jobb ellenfelekkel találkozunk, mint korábban, nem csak Andorrával. Andorrától is ki tudtunk kapni korábban. Természetesen vállalom a felelősséget, én meccselek, én cserélek, de a játékosállomány nem csak rajtam múlik. Ha bárki, akár privátban is ajánl játékosokat, örömmel veszem.”

 

Nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Borbély József
2021. okt. 11. 14:58

Teljesen igaza van Rossinak,csak abból tud főzni ami van. Sajnos csak ez van,ez a magyar labdarúgás jelenlegi szintje!

Szóljon hozzá!

Kövessen minket