Ambrus
  • HUF: 365.99
  • USD: 1.13
  • -3 °C
  • 3 °C

Marek Vagovič: Az oltottak védelmében

2021. nov. 24. 21:20

Nyitókép: Facebook/Marek Vagovič

 

Értem én, hogy a helyzet komoly, ezért is oltottam be magamat, amint lehetett. (…) A járvány kezdete óta felelősségteljesen viselkedem és betartom az összes szabályt, még ha nem is mindig értek velük egyet. Ma azonban olyan dühös vagyok, mint még soha. És úgy gondolom, hogy ezzel nem vagyok egyedül.

 

Miért kell mindnyájunknak ráfizetnünk azokra a felelőtlen/hitetlen/megtévedt emberekre, akik más, súlyos diagnózisú páciensek elől veszik el a helyet a kórházakban? Tudom, azt mondjátok majd, hogy ez a „logdam“ csak két hétig fog tartani, de én ebben személy szerint nem hiszek. Itt inkább más elvről van szó: a koalíció igazságtalanul hátba szúrta az oltottakat, mert fél az oltatlanok dühétől. Némelyik kormánypolitikus minden bizonnyal az ő szavazataikkal is számol, és azt feltételezik, hogy az oltottak majd szép csendben összecsúsztatják a lábukat, hiszen úgyis felelősségteljesek.

 

De ki fog végre kiállni az oltottak mellett? Ki fogja védeni az érdeküket és a felelősségtudatukat? Ebben a kormányban tényleg csak egy miniszter volt (Remišová), aki tudatosította, hogy ez valójában a felelősségteljes emberek diszkriminációja? Hol van most az SaS, aki a közösségi oldalakon előszeretettel pózol és szónokol arról, hogy mennyire fontos számára, hogy a felelősségteljes embereket előnyben részesítsék? Hogyan akarja a kormány arra motiválni az oltatlanokat, hogy beszúrassák az általuk oly gyűlölt vakcinát, ha végül mindnyájan karanténban leszünk?

 

Hol volt eddig az egészségügyi miniszter, aki még ősz elején úgy tett, mintha a helyzet az ellenőrzésünk alatt lett volna? (…) Miért nem engedték már jóval korábban csak az oltottakat a bevásárlóközpontokba, mozikba, színházakba és éttermekbe úgy, mint az elmúlt napokban?

 

Igen, már hallom azokat a hangokat, miszerint az oltottak is megfertőződhetnek, terjeszthetik a vírust és kórházba kerülhetnek. Igen ám, de a felelősségteljes emberek megértik, hogy miben rejlik az alapvető különbség, mert meggyőző adatok vannak rá. A kormány mai bejelentése után minden bizonnyal sok beoltott fogja csikorgatni a fogát, de nem vonulnak ki az utcára, mert felelősségteljesek. Továbbra is tisztességesen be fogják tartani az óvintézkedéseket, hogy megvédjék magukat, a hozzátartozóikat és az idegeneket egyaránt – beleértve az oltatlanokat is, akik miatt az orvosok a Covid-osztályokon már a végkimerülés szélén állnak.

 

Ahogy mondani szokás, addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik. A felelősségteljes emberek türelme is véges. Főleg akkor, ha a politikusok magasról …. Nem fognak lázadni, viszont az alibista/gyáva politikusoknak a választások során ezt sokan vissza fogják adni. A bizalom hosszú időn keresztül épül, de nagyon gyorsan el lehet veszíteni.

 

Ma este legszívesebben meggyújtanék az ablakban egy gyertyát az oltottakért, holott tudom, hogy ez nagyon abszurdnak hangzik. Ha valaki ezt megérdemli, akkor azok a halálosan kimerült egészségügyi dolgozók. Jelenleg semmi más nem maradt nekünk, mint a csendes tiltakozás, mert felelősségteljesek vagyunk és leszünk.

 

Facebook: Marek Vagovič

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Hmmm
2021. nov. 24. 23:34

Hát ennek a Vagovič gyereknek is kezeltetni kéne magát

    Hmmm
    2021. nov. 24. 23:36

    Ezt amúgy oltottként mondom

Dzsoni
2021. nov. 25. 00:45

Felelősségteljes felelősségteljes! Nagyon sok adat van, és kevesebb a válasz, mint a kérdés. Ez a probléma! A tied ehhez képest kicsi.

János
2021. nov. 25. 09:57

Nagyon jó írás és egyben igaz is. Lehet fröcsögni, sértegetni az írűs szerzőjét, de egyet nem lehet elvenni tőle, hogy csakis az igazat írta.

f.
2021. nov. 25. 20:02

Micsoda egy ostoba idióta ez a vagovic...

Márta
2021. nov. 26. 20:24

Teljes mértékben egyetértek. Dühöngök, de csöndben, magamnak, fogcsikorgatás nélkül,...látom magam előtt a légzési problémákkal küzdő, kórházi ágyon egyedül, szeretteik nélkül haldokló betegeket. Haldokolni otthon sem könnyű! Olyan nincs, hogy szépen elalszik. Aki ezt állítja, soha nem volt részese ennek az utolsó küzdelemnek. Minden elismerésem az egészségügyi dolgozóké, orvosoké, nővéreké, ápolóké, önkénteseké, akik erőn felül teljesítenek. Helyettünk, miattunk, ... Mert felelőtlenül nem vigyázunk magunkra, másokra, önző módon nem vagyunk képesek kicsi áldozatot hozni, félelemből,vagy hitetlenségből, lázadozva, másokat is lázadásra biztatva... Igen, az én lelkiismeretem tiszta, három oltás után is jól vagyok, köszönöm... Nem félek...

bábu
2021. nov. 28. 21:35

Ha 100% be lennénk oltva akkor a felelőtlen az újabb és újabb mutáns virus lenne? A vakcinafüggő társadalom egy egészséges jövőkép? Jelenleg még javarészt alap a természetes immunrendszer . Bár nem kívánatos mint ahogy az önellátó életmód sem. Az oltatlan ön és közveszélyes ahogy a háztáji élelmiszer . A felelősségteljes ember aki oltatja magát rendszeresen ! Ő nem fertőz ,mert steril ! Egészséges mint a gmo-s csirke , antibiotikumos tojás, tartósítószeres mesterségesen színezett élelmiszer, permetezett műtrágyás zöldség, rákkeltő anyaggal kezelt étolaj stb. Természetesnek lenni nem éri meg ,mert az a Teremtőtől való nem a transzhumántól aki istennek képzeli magát . Válaszd a vakcinát ! Legyél tőle függő és szabad leszel és védett amíg oltott vagy! csak előtte még vegyél részt az oltatlanok elleni harcban . Ők a démoni nemkívánatos kontrollcsoport akik oltás nélkül élnek míg meg nem halnak belerondítva a túlnépesedésért felelős elit diktatúrájába.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket