Vilmos
  • HUF: 401.37
  • USD: 1.06
  • 19 °C
  • 33 °C

Martin Klus: Az utazással és a vírus új mutációjával kapcsolatos legfontosabb információk

2021. nov. 26. 21:32

A koronavírus új típusa már itt van Európában. Utazhatunk ugyan külföldre, erre a lockdown alatt is lehetőség van, de tekintettel arra, hogy Európa „egyre bordóbb“ és itt van az új mutáció is, nyomatékosan javasoljuk az utazás átgondolását.

 

Röviden összefoglaltam az utazással és a vírus új mutációjával kapcsolatos legfontosabb információkat. Ez utóbbinak köszönhetően, mely a tudósokat is aggasztja, már több ország utazási korlátozásokat vezetett be

 

Dél-Afrikai tudósok kimutatták a koronavírus új típusát, melynek sok mutációja van, és gyorsabban terjed, mint a delta. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) dönt arról, hogy besorolja-e az aggodalomra okot adó új vírusvariánsok közé.

 

Több ország, beleértve szomszédainkat is, mint Ausztria és Csehország átmenetileg felfüggesztik a dél-afrikai országokból érkező légijáratok fogadását, illetve további korlátozásokat helyzetek kilátásba a régióból érkező utasokkal szemben. Az Európai Bizottság hivatalosan azt javasolta az EU tagországoknak, hogy aktiválják a kéziféket, és állítsák le a repülőjáratokat azokból az országokból, ahol az új variáns már felütötte a fejét, Minden légijáratot így törölni kell, amíg nem fogjuk tudni, milyen veszélyt is jelent az új variáns.

 

Lehet, hogy egy kép erről: ‎, szöveg, amely így szól: „‎A new variant is spreading rapidly in South Africa, and appears to be out- competing other variants much faster than previous variants of concern did Share of all sequenced cases in South Africa accounted for by each variant, by number of days since it passed 1% 100% 80 B.1.1.529 60 40 Delta 20 Beta ©FT ד- days since emergence 25 50 *Growth B.1.1.529 modelled from SGTF data rather than full genomic sequences FT analysis of data from Gisaid and the South African National Health Laboratory Service 75 100‎”‎

 

Már Szlovákia is lépett. Andrej Doležal közlekedésügyi miniszter ezzel kapcsolatban korlátozásokat javasolt azok számára, akik valamelyik afrikai országból, vagy más kockázatos besorolású államból érkeznek Szlovákiába.

 

A helyzettel a járványügyi szakértők konzíliuma, a Közegészségügyi Hivatal és a kormány is foglalkozik. Az is játékban van, hogy bizonyos mértékű izolációt/karantént léptetünk életbe az Afrikából hazaérkező állampolgáraink számára. A cél, hogy minél gyorsabban megelőzzük annak lehetőségét, hogy nálunk is elterjedjen az új vírusvariáns. Hamarosan közöljük az ezzel kapcsolatos részleteket.

 

Mi a helyzet az utazással kapcsolatban?

 

Külföldre utazni és külföldről hazatérni lényegében továbbra is lehetséges. A pozsonyi reptér a lockdown ellenére is ugyanúgy működik, mint eddig. Ne feledjék, hogy minden utazással kapcsolatos információt a Külügyminisztérium honlapján tud ellenőrizni, itt:

 

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

 

(…)

 


FacebookMartin Klus bejegyzése

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket