Mária
  • HUF: 346.53
  • USD: 1.18
  • 20 °C
  • 27 °C

Matovič a Válasz online-nak: Hamis a média alapján Orbán Viktorról alkotott képem

2020. jún. 15. 12:20

Nyitókép: Válasz online

 

(…)

Hirdetés(x)

 

Ami a június 2-i pozsonyi Trianon-fogadás illeti, továbbra is úgy gondolja, hogy az ott átadott memorandummal az MKP-s politikusok „beleköptek a tenyerébe”?

Hirdetés(x)

 

Továbbra is úgy gondolom, hogy az érintett MKP-s politikusok részéről ez nem volt helyénvaló. Ha valóban a változtatás lett volna számukra fontos, és nem a marketing, már csak a régi ismeretségre való tekintettel is másképp oldották volna ezt meg. Visszaéltek az eseménnyel, és személyes célokra használták fel.

 

(…)

 

 Mi kivetnivaló van abban, hogy a szlovákiai magyarság azt szeretné, amit az önnek átadott memorandumban is írt: hogy a beneši kollektív bűnösség 75 év után végre ne vonatkozzon rájuk?

 

Számomra minden, ami abban a memorandumban szerepel, a múltat jelenti. Nem fogok belemenni abba, hogy pontonként szétszálazzuk, mert egyszerűen méltatlan volt a mód, ahogyan az urak ezt ott előterjesztették. A június 2-i felszólalásomban megbékélést szorgalmaztam: tudatosítanunk kell a múltat, de a jövőbe kell néznünk.

 

Egyetértünk. Nem lehetne a jövőbe nézés első lépése, hogy a vonatkozó dekrétumokkal – a 143-ból azzal a 13-mal – végre kezdjenek valamit?

 

Sem a Beneš-dekrétumokkal, sem az MKP-memorandum többi pontjával kapcsolatban nem kívánok nyilatkozni. Személyes meggyőződésem ugyanakkor, hogy a kollektív bűnösség bármilyen elvének alkalmazása nem lesz egy európai ország jogrendjének sem alapja és része.

 

A szlováknak sem?

 

A kollektív bűnösség elve a múlt feledésébe merül, hiszen nem helyes, nem igazságos, és nincs összhangban a keresztény – de még a nem keresztény – elvekkel sem.

 

(…)

 

Válasz online: Exkluzív interjú Igor Matovičcsal

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2020. jún. 17. 14:58

Vegre sajat kezunkbe kellene venni sajata sorsunkat. Csak a batrak tudnak nagy dolgokat vegbevinni.Matovic csak kartyavarat epit nekunk .Semmi papirozas csak minden szoban a szo meg elszall.Onrendelkezesre meg a nyelv tagabb hazsnalatara kell fokuszalni.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket