Károly, Karola
  • HUF: 356.94
  • USD: 1.11
  • 1 °C
  • 6 °C

Michal Havran: Fico egészségügye Bergamo idején

2021. feb. 27. 12:05

Nyitókép: SITA/Ján Slovák

 

(…)

 

Az a villa a parkban

 

(…)

 

A Smerhez közeli emberek a mi szégyenérzetünkön valahol villaparkokat építettek a közterületek elvételével, demens haszonkulcsokkal hatalmukba kerítették a laboratóriumi kivizsgálásokat, irányításuk alá vonták a gyógyszerek elosztását és csoportosítását, és ők döntöttek arról, hogy mit kapnak a páciensek, és miért kell fizetni.

 

Amennyiben a Smer politikájának egy részét a humanitárius katasztrófához lehet hasonlítani, akkor az éppen az egészségügy. Fico, Raši, Paška, a több tucat menedzserecske és igazgató a szolgálati Oktáviákon és szolgálati bőrkanapékon nemcsak hogy nem újították fel a kórházhálózatot, hanem felépítettek egyetlen egyet saját maguknak, ami csak később vált nyilvánossá.

 

Az, hogy a szlovák egészségügy a pár száz eurót kereső nővérekkel, az Ausztriában dolgozó maradékkal, és a világszerte jó klinikákon dolgozó fiatal orvosokkal nem bírja a covid miatti nyomást, az nem csak a jelenlegi kormány lobbistáinak bűne.

 

Sokkal könnyebb lenne a helyzetük, ha tudnák, hogy tiszta körülmények között dolgoznak, hogy képzett válaszadók állnak a rendelkezésükre, és megbízhatnának a Szlovák Köztársaság formális európai egészségügyében.

 

Nos, ilyesmiben nem bízhatnak, és ez nemcsak a covidra vonatkozik, hanem sok olyan gyógyszerre, ami nem jut el az onkológiai betegekhez; de ez vonatkozik a rehabilitációkra, a gyógyultak gondozására, a páciensek átszállítására és ezer más dologra, ami nem működik.

 

A szlovák egészségügynek megvannak az élvonalbeli létesítményei is, de az emberek többsége a harmadik világ országaira jellemző piszkos és büdös várótermekkel kerül kapcsolatba, ahol a bútorok vagy a zsibárustól, vagy a raktárból kiselejtezett holmik közül származnak. Az ok, hogy ez miért van így, és most miért bosszulta meg magát, nem más, mint a Smer egészségügyi alapítóinak gengszteri fosztogatása és doktrínája, akik az egészségből az offshore cinizmus árucikkét hozták létre.

 

Amikor a kassai klikk uralkodott

 

Természetesen ezzel most semmit sem lehet csinálni, hiszen egyelőre annak is örülhetünk, hogy a hadsereg nem épít tábori kórházat. De ha vége lesz a covidnak, akkor több mint szükséges lesz a tisztaság és a higiénia kiépítése azokon a helyeken, ahol csak a beteg és boldogtalan emberek találkoznak.

 

(…)

 

Mondjuk kezdhetnék azzal, hogy mindenki, aki ezért az egészért felelős, egy klasszikus szobát kapjon a kórházi részlegen, nem pedig egy saját apartmant egy magánklinikán, éjjeli látogatókkal. Mindenki kapjon egy szobát a nagy, népi kórházban, ahol mellettünk az ágyban egy olyan férfi fekszik, aki a pelenkájába piszkít, és a pelenkacsere után ahelyett, hogy az egészségügyi dolgozó lemosdatná, lefújatja lakásfrissítő aeroszollal.

 

Mindaddig, amíg ez nem történik meg, csak irracionális coviddal szembeni tervekről beszélhetünk, vagy nevethetünk néhány inkompetens miniszteren. De mindig, amikor páciensekkel teli kórházakat, várótermeket mutatnak, emlékezzünk a Pellegrininek átadott penészkatalógusra és a joviális marxista Paľko Paškára.

 

Az ország nehezen tud több fronton harcolni egy nehéz lefolyású betegséggel, ha arra gondol, hogy annak a nagy része, ami jelenleg nem működik, a kassai egészségügyi klikk uralkodása alatt rendszeresen kimerített pénzforrás eredménye.

 

SME.sk, Michal Havran: Spomeňme si na plesne pre Pellegriniho a žoviálneho Pašku s vilou v parku

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket