László
  • HUF: 400.98
  • USD: 1.06
  • 22 °C
  • 34 °C

Miroslav Beblavý: A kulturális háború győztese Kotleba

2019. máj. 11. 10:41

Nyitókép: TASR

 

Szlovákiában már régóta beszélnek a kulturális háborúról, de a 2019-es év elejéig az emberek különösképpen nem foglalkoztak vele. Januárban a polgárok fele még azt sem tudta megmondani, hogy liberálisnak vagy konzervatívnak tartja magát. (…)

 

Az utóbbi hónapokban azonban két olyan dolog is történt, ami mindezt radikálisan megváltoztatta. Fico, Blaha és a többi kétségbeesett figura mindenkit, aki nem tetszett nekik – ellenzék, média, civilek –, liberálisként bélyegezett meg. (…)

 

A Focus ügynökség eddig közzé nem tett adataiból kiderült, hogy ezek az események nagyban hozzájárultak az emberek nézetváltozásához. Míg januárban a választók negyede konzervatívnak tartotta magát, addig áprilisban már a harmaduk. (…)

 

(…) Fico, Danko és Blaha előre ivott a medve bőrére. Sok rosszat okoztak, maguknak pedig egyáltalán nem segítettek. A konzervatív választók száma ugyanis Kotlebánál szaporodott meg a leginkább. Az ő pártja az egyetlen, ahol a konzervatív választók száma nőtt, a többi választóé pedig nem csökkent.  Ezért is növekszik ilyen gyorsan.

 

Nagy előrelépést állt be a liberális választóknál is. Hónapokon keresztül azt hallgatták, hogy a liberálisok egyenlők az ellenzékkel. A liberális választók száma pedig jócskán megemelkedett a PS/SPOLU koalíciójának, az OĽaNO-nak, és részben az SaS-nek hála. (…)

 

Sokak számára a „liberális“ egy indián név arra, aki „Ficoval harcol“. Az eredmény az lett, hogy a kormánykoalíció konzervatív fronton szavazókat nyert, viszont másokon sokkal többet vesztett. Ezért is veszít sokat – három hónap alatt 5%-ot. Fico és Danko a megbélyegzésével nem mást ért el, mint lábon lövést, amibe mindannyian belehalhatunk, ha ez az extrémisták további erősödéséhez vezet.

 

(…)

 

Gyakran liberálisnak neveznek bennünket, de számomra ez nem sértés. Az igazság az, hogy mi azoknak a konzervatívoknak és a liberálisoknak a szövetségét próbáljuk létrehozni, akiknek az elsődleges célja Szlovákia jó irányba terelése. Legközelebb az EP-választások során. Meglátjuk, hogy ki győzedelmeskedik majd: a megbékített liberálisok és konzervatívok, vagy a Kotleba-féle kulturális háború.

 

Aktuality.skNázor Miroslava Beblavého: Víťazom kultúrnej vojny je Kotleba

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket