Natália
  • HUF: 365.16
  • USD: 1.13
  • 0 °C
  • 3 °C

MKP: Elítéljük a kárpátaljai gyűlöletkeltést

2021. máj. 04. 11:40

Nyitókép: karpatalja.ma

 

A Magyar Közösség Pártjának (MKP) vezetősége teljességgel elítéli a vasárnap, május 2-án Beregszászon megjelent magyarellenes falragaszokat, melyeknek nincs keresnivalójuk a 21. század Európájában. Sajnos nem ez az első és egyetlen ilyen megnyilvánulás az utóbbi időben.

 

Véleményünk szerint a belpolitikai helyzet kapcsán tapasztalható politikai és nemzeti frusztrációt nem szabad átvetíteni az Ukrajna területén élő egyetlen nemzeti közösségre vagy népcsoportra sem, mert az csak további békétlenséghez és agresszióhoz vezet.

 

Jogos igény, hogy az illetékes szervek haladéktalanul vizsgálják meg, ki áll ezen jogsértés hátterében és vegyék elejét a további gyűlöletkeltésnek, mely megmérgezi a régió polgárainak békés együttélését és ellentétes a húsvét üzenetével, lévén az ortodox húsvét ünnepét ülik kárpátaljai szomszédaink.

 

Ha Ukrajna komolyan gondolja, hogy Európa része, az Európai Unió tagja szeretne lenni, akkor legfelső politikai szinten kell elhatárolódnia az ilyenfajta nacionalista akcióktól és nem szabad tétlenül szemlélnie ezeket a durva jogsértéseket.

MKP sajtóosztálya

Háttér: ITT

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Bendegúz Ábrahám
2021. máj. 04. 11:53

Ha komolyan is gondoljátok kedves politikusok, akkor nem csak írogatni kéne, hanem odamenni pl. az Ukrán nagykövetség elé és ott tiltakozni, jegyzéket átadni a nagykövetnek, aztán szólni a nagy okos külügyminiszternek, hogy most aztán megmutathatja diplomáciai erejét és hasson oda a ballib gondolkodású EUs politikusokra, hogy amiket a közelmúltban kijelentgettek, annak most akár érvényét is szerezhetnek, itt a ragyogó példa a bizonyításra. Meg Vera Jurovának is, hogy kezdje el a hivatalos rettegést a jogállamiság megsértése végett. Ja és ha keleti szomszédaink nem változtatnak ezen a fenyegető stílusukon, akkor el lehet kezdeni pl. az embargót ellenük is.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket