Natália
 • HUF: 365.16
 • USD: 1.13
 • 0 °C
 • 3 °C

MKP: Két párt rakja le Szlovákiában az új magyar politizálás szervezeti alapjait


Nyitókép forrása: KL

 

Be kell látnunk, az MKP és a Híd januári kompromisszumos javaslatai nem jelentettek elmozdulást a hárompárti megegyezés irányába, és a folytatódó tárgyalások sem vezettek eredményre. A polgárok azt várják tőlünk, hogy az elhúzódó tárgyalások helyett, a mindennapi problémáikra kínáljunk megoldást.

 

Ehhez elsődlegesen az egységes magyar politikai erőt szükséges megteremteni. Meggyőződésünk, hogy szükség van egy olyan magyar politikai formációra, amely gyűjtőpárti jellegével széles társadalmi csoportokat képes hatékonyan képviselni a szlovákiai és európai politikában.

 

Az MKP és a Híd olyan párt létrehozását tűzte ki célul, amelyben az egymás iránti tisztelet erőt és megbízhatóságot jelent. Amellett, hogy ez a két párt rakja le Szlovákiában az új magyar politizálás szervezeti alapjait, a célunk továbbra is az, hogy minden olyan politikai és társadalmi szereplő, aki az egységes képviseletben érdekelt, részese lehessen.

 

Az MKP és a Most-Híd úgy döntött, az Összefogás nélkül hoz létre új pártot. Egyetértesz ezzel?

Betöltés ... Betöltés ...

 

A szlovákiai magyarságot ez a két párt osztotta meg tíz éven át. Amit mások elválasztottak, azt mi most összekötjük. Tanuljunk a tegnapból, ma pedig dolgozzunk a holnapon.

 

Körkép.slk/Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

janos
2021. feb. 05. 13:25

Ez a ket part temeti el a szlovakiai magyarsagot! Reszvetem!

Lusmi
2021. feb. 05. 13:54

Elkeserítő! Fiatalok kikosarazva, politikai ballasztok továbbvéve! De ja vu 2019 október-november. A konc (hiú ábrándja) megint összehozta a 2 párt csúcsvezetését. De vajon mit gondolnak erről a választók?! Mit szól a HÍD öleléséhez az MKP tagsága?! Van megtisztulás?! ...De ja vu 2019 MKP OT! Az biztos, hogy én nem ezt vártam!

  egyolvaso
  2021. feb. 05. 14:05

  Igaza is van, egy támogatottság nélküli 0%-os párt többet ért mint egy 2%-os Híd. Sőtt még jobb lenne ha a magyar fórum hirtelen követelné magának az egyeduralni poziciót. Neem itt a Összefosás elcseszte amit elcseszett az ő hibájuk, hogy ott maradnak ahol voltak. Egy 0%-os párt

Gyenge Ádám
2021. feb. 05. 16:25

Nyílván mindenki jobban örülne, ha mind a három párt egyesülne, de az Összefogás erőszakosságával nem lehet mit kezdeni. 0.5%-os támogattosággal akarják ők diktálni a feltételeket, de ha azok mégsem teljesülnek, akkor óvódás módjára handabandáznak sajtótájékoztatókon. Vicc. Tisztelem Orosz Örs korábbi aktivizmusát, de fogalmam sincs hogy hogy adhatja ehhez a nevét.

  Kálnay Bálint
  2021. feb. 05. 16:26

  Egyetértek.

  orosz örs
  2021. feb. 06. 18:39

  Hát úgy drága barátom (ha létező személlyel beszélek egyáltalán) hogy a másik kettőhöz nem tudom. Az mkp jellemzően bólogatós, szervilis ifjúságot szeretne maga mellett látni, mely soha nem mond ellent, ha a régi bútorokat kell előre engedni. Láttuk már ezerszer. Hiszek benne, hogy a végén csak összejön az az egység. Most meg talán jobb is így: az mkp meccselje le nyugodtan a híddal, amit le kell. Ők folytattak 10 évig állóháborút. Ebbe nekünk teljesen felesleges beleavatkoznunk. Sokkal jobb, ha az energiáinkat ezalatt az idő alatt a közösség javára fogjuk kamatoztatni. Miután ők túllesznek ezen a folyamaton, jöhet a következő kör, mert hogy abban nincs véleménykülönbség a felek közt, hogy 1, azaz egy db pártra van szüksége a közösségünknek.

   Gyenge Ádám
   2021. feb. 08. 09:47

   Kedves Örs! Örülök hogy személyesen válaszol. Nézze. Én elhiszem hogy rengeteg problémát tapasztalt a Hídnál, MKP-nél stb. De erre nem az a megoldás hogy gründölnek egy n+1-edik pártot. Hanem az, hogy párton belül próbálják meg kikényszeríteni a szükséges reformokat. Vegyenek példát az erdélyiekről. Az RMDSZ-en belül is van konzervatívabb irányzat, van liberális, zöld platform, stb. De az EMNT-MPP-sek, mivel úgy döntöttek hogy külön pártba mennek, nem tudnak igazán hozzájárulni a magyar érdekképviselthez. Minden választás előtt hőzöngenek hogy vegye fel őket az RMDSZ a közös magyar listára, egy-két emberük így be is jut ide-oda, de ennyi. Nem tudnak igazán hozzájárulni az érdekképviselethez. Az RMDSZ-en belül viszont meg tudnak mérkőzni a különböző irányzatok. Hol liberálisabb vezetőket választanak (pl Kolozsvár), hol konzervatívabbakat (pl Csíkszereda). És így tudnak (relatíve) sikeresek lenni.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket