Emese, Sarolta
  • HUF: 402.59
  • USD: 1.04
  • 20 °C
  • 30 °C

Mózes Szabolcs: A célunk részben sikerült

2020. máj. 09. 20:17

(…)

 

Hogyan tovább magyar részről?

 

Ez a legfontosabb kérdés, és még mi is csak keressük a választ. A választás magyar eredménye egyértelmű: véget kell vetni a szétszakítottságnak, összefogásra van szükség. Emellett pedig nemzedékváltásra, megújulásra kell törekedni személyi és tartalmi szinten egyaránt. A magyarok a rendszerváltástól nemcsak a demokratizálódást, hanem a kisebbségi társadalom helyzetének javulását is várták. Harminc évvel a bársonyos forradalom után viszont leszakadó Dél-Szlovákiát és vészesen zsugorodó magyar közösséget látunk. Az egyik alapprobléma, hogy erre a kihívásra nem tudott a magyar közélet és az elit – politikusok és nem politikusok – választ, valós megújulási, megmaradási víziót adni.

 

(…)

 

Milyennek látja újdonsült politikusként a szlovák politikát?

 

Sok meglepetést nem tartogatott számomra, ami érezhető, hogy nekünk sokkal nehezebb a szlovák média számára érdekesnek lennünk, mint egy szlovák pártnak. Ez visszahat az eredményességre, mivel a magyar választók egy jelentős része elsősorban a szlovák nyelvű médiából tájékozódik a hazai belpolitikai helyzetről.

 

(…)

 

A magyar fiatalok mennyire vonhatók be a politikába és a közéletbe?

 

Vannak érdeklődők. Az Összefogás egyik fő célja volt, hogy új arcokat hozzon a közéletbe, mivel elsősorban a negyven év alatti generációban túlsúlyban voltak azok, akik a régi, “bejáratott” magyar politikai márkákhoz nem akartak csatlakozni. A célunk részben sikerült, pedig nagyon kevés idő állt rendelkezésünkre. Nemcsak a választás előtt, utána is többen jelezték, szívesen csatlakoznának, dolgoznának. Ez is erőt ad a folytatáshoz. A közös jövőt most kell kitalálnunk, és el is kell kezdenünk megvalósítani.

 

(…)

 

Mandiner.huMózes Szabolcs: Nincs sok időnk arra, hogy megtaláljuk a kiutat

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket