László
  • HUF: 400.98
  • USD: 1.06
  • 22 °C
  • 34 °C

Mózes Szabolcs: Korčok olajat önt a tűzre

2021. aug. 04. 15:50

Nyitókép forrása: SITA/Ľudovít Vaniher

 

A szlovák külügyminiszternek (és helyettesének, Klusnak) jó érzéke van ahhoz, mikor lehet olajat önteni a tűzre.

 

Most a magyar házelnök somorjai ünnepi beszédén akadt ki: Szlovákia elleni tiszteletlenségnek tartja, ha valaki elsorolja a tényeket. Mit gondolt Korčok? Talán át lehet adni úgy egy kitelepítési emlékművet, hogy hallgatunk a kitelepítésekről, a második világháború utáni jogfosztásról? Saját magát és nemzetét köpné szembe az a magyar politikus, aki így járna el. A külügyminiszter szerint ha valaki elmondja a mindenki által ismert tényeket, az nem tiszteli a Szlovák Köztársaságot.

 

Szerintem pedig egyszerűbb a képlet: fájnak neki a tények. Korčok szerint felháborító, hogy mindezt ráadásul Szlovákiában teszi. Csak remélni tudom, legközelebb nem fognak kitiltani egy magyar közjogi méltóságot, ha Szlovákiába érkezne átadóra, mint ahogy tették azt Sólyom László elnök úrral 2009-ben Ficóék.

 

Az már csak hab a tortán, hogy mindezt egy elvileg liberális párt által jelölt miniszter mondja. Pont olyan liberalizmus ez, mint a kisebbségi ügyekben mutatott hozzáállásuk. Miközben a szavak szintjén Korčok a nagy magyar-szlovák barátság híve, július elején arra instruálta az igazságügyi minisztériumot, hogy lépjen be – senki által sem kérve – a Minority SafePack elleni uniós perbe.

 

Persze csak szép csendben, hogy a balhét majd az igazságügy vigye el, mindeközben pedig helyettese, Klus a gombaszögi táborban a megbékélésről beszél és arról, mennyire félreértették korábbi kijelentéseit. A tettek mutatják, hogy senki semmit sem értett félre – sőt, azóta egy OĽaNO-s képviselő is felmondta ugyanazt a “nemzetbiztonsági nótát”. Korčok pedig ma ismét olajat öntött a tűzre!

Nagyon távol áll ez a gerinces és profi külpolitikától!

 

Facebook.com/Összefogás

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2021. aug. 05. 10:11

Szlovakoknak meg sokat kell tanulni, hogy ertelmes paretnertkent lehessen oket kezelni.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket