Pál
  • HUF: 394.04
  • USD: 1.04
  • 23 °C
  • 37 °C

Mózes Szabolcs: Miért lopnak egyes politikusok titulust? Csak a politikusok lopnak?

2020. Júl. 15. 00:42

(…)

 

Ez a botrány nem csak a politikusokról, de társadalmunkról is szól. Ahol sokszor nem a tudás és a képességek számítanak, hanem a papír. A titulus.

 

(…)

 

A keresletre rugalmasan reagáló „magánegyetemek”, ahol pénzért minden kapható. A tudás és az oktatás pedig törvényszerűen devalválódik.

 

Ez a társadalmi kontextus viszont nem csökkenti az egyén felelősségét. Ez esetben a házelnök és az oktatási miniszter felelősségét. Lehet, hogy nem csak a hiúságuk hajtotta őket, de „társadalmi kényszer” alatt is cselekedtek, ettől viszont még tettükért ők a felelősök. A munkát ugyanis becsülettel is elvégezhették volna, mint a diákok többsége. Nem így tettek, a felelősséget ezért vállalniuk kell.

 

Legfőbb ideje, hogy a politikusok abbahagyják a süket dumákat az „akkori szabályokról”, hogy a régi munka felét át lehetett venni egy az egyben, meg hogy nem volt világos, mit hogyan kell idézni. Ezeket a szabályokat nem 5-10 éve találták ki, évtizedek, évszázadok óta evidens, hogy más szellemi termékét nem szabad ellopni, ha pedig egy korábbi eredményt, megállapítást írok bele, azt idéznem kell.

 

Különösen egy oktatási miniszter esetében rendkívül visszatetsző mindez. Egy miniszternek nem csak irányítania kell, de szakmai munkájával és tetteivel példát mutatnia.

 

(…)

Hogyan fog egy ilyen ügy után rektorokkal, a tudományos akadémia vezetőivel tárgyalni? Milyen példát mutat ezzel a diákoknak, legyen szó egyetemistákról vagy alapiskolásokról?

 

Mózes Szabolcs: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Tóth Teri
2020. Júl. 15. 16:34

A munkáltatók, akik komoly munkatársakat keresnek, a beérkezett kérvényekben először is azt nézik meg, hogy a kérvényező melyik egyetemen végezte tanulmányait. Aki "félcsillagos" egyetemen tanult, azt meg sem hívják a válogatásra, már az első fordulóba sem jut be. Az illedelmes munkáltató megköszöni az érdeklődést, a kevésbé illedelmes pedig válaszra sem méltatja az ilyen személyt. Marad tehát a protekcióra épült lehetőség. A szülő tejel az állami szféra valamelyik illetékesénél, így csemetéje bekerül a hatalmasra felduzzasztott állami apparátusba, ahol a többi kolléga kárára fog élősködni. Amennyiben egy ki tudja milyen egyetemen tanult, nyert ügye van, akár miniszter is lehet. Az emberiség a történelme során mindent meghamisított amit érdemes meghamisítani, pénzt, ékszert, gyógyszert, bio élelmiszert, diplomát. Diplomát lehet szerezni érettségi nélkül is. Nemrég volt rá példa országunk első egyetemén.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket