Emese, Sarolta
  • HUF: 402.59
  • USD: 1.04
  • 20 °C
  • 30 °C

Mózes Szabolcs: Szlovákia önként, dalolva, nemzetállami buzgalomból beállt a Minority SafePack kapcsán indított uniós perbe

2021. Júl. 23. 14:38

Kirívó pofátlanságnak tartom, hogy Szlovákia önként, dalolva, nemzetállami buzgalomból beállt a Minority SafePack kapcsán indított uniós perbe: a kisebbségi jogvédő csomag ellen!

 

Ki kérte ezt a szlovák kormánytól? Mit vár ettől Szlovákia? Miért jó ez a kormánynak vagy az országnak?

 

Az átfogó uniós kisebbségvédelmi kezdeményezést 1 millió 123 ezer uniós polgár támogatta, közte 63 ezer szlovák állampolgár is aláírta, ami a negyedik legtöbb támogató az EU-s országok között. Szlovákia lakosságának ötöde egy nemzeti kisebbség tagja. Rajtuk, rajtunk segíthetne a Minority SafePack – a maradék négyötödöt pedig semmivel sem rövidíti meg. Ennek ellenére Szlovákia azt látta jónak, ha nekimegy a kezdeményezésnek.

 

A Minority SafePacket az Európai Bizottság idén januárban kaszálta el, amikor úgy döntött: a több mint egymillió aláírás ellenére nem indít jogalkotást. A kezdeményezők ezt a döntést támadták meg az EU Bíróságán, mellettük szállt be a perbe Magyarország, a másik oldalon pedig, mint aktuálisan Vincze Loránt erdélyi EP-képviselő információi alapján kiderült, Szlovákia lett részese a pernek.

 

Tegnap felkértem a Szövetséget létrehozni szándékozó másik két párt vezetőjét, hogy közös fellépéssel vonjuk felelősségre a szlovák illetékeseket!

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2021. Júl. 24. 14:59

Szlovakokkal nehez foleg 9 ora utan.

hugo
2021. Júl. 25. 20:47

Magyarul mit jelent a "minority safe pack" ???

karcsi kovacs
2021. Júl. 26. 13:14

Valójában mi mást is várhatnánk a tótoktól ?!

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket