Nándor
  • HUF: 361.95
  • USD: 1.16
  • 7 °C
  • 19 °C

Nagy József: A külön tárgyalások szlovák pártokkal veszélyeztetik az alakuló magyar egységet

2020. okt. 13. 20:33

Nyitókép: Körkép.sk

 

Tollat” kellett hogy ragadjak, mert sajnos túl sok mindennel nem tudok egyetérteni a mai Matovič – MKP sajtótájékoztató tartalmából! (TA3)

S mivel a találkozó bármiféle előzetes egyeztetés nélkül történt, nyilvánosan közlöm a kifogásaimat:

 

👎👎👎 Amit leginkább elvártam volna az MKP vezetőitől, hogy nyíltan mondják ki az ÖNÁLLÓ MAGYAR PARLAMENTI KÉPVISELET PRIORITÁSÁT 🇭🇺 a magyar jelöltek Matovič listáján való indításával szemben!

 

🕷🕷🕷 Lehet csak ízlés kérdése, de én keményebben reagáltam volna arra is, ahogyan a kormányfő igyekezett éket ütni nem csak a Híd és az MKP, de mindhárom magyar párt közé!

 

☠️Eleve nem tartom szerencsésnek különtárgyalásokat folytatni szlovák pártokkal a folyamatban levő magyar pártfúzió szempontjából, főleg, ha azok veszélyezteti az alakuló egységet.

 

És egyáltalán nem utolsó sorban, szakpolitikai szempontból sajnos bármiféle egyeztetés nélkül:

 

⛔️elfogadhatatlan politikai lemondást mutattak a kettős állampolgárság ügyében az ismerős “…aj tak nie je politická vôla”-val megelégedve!

(‼️Különös volt hallani Matovičtól, hogy állampolgárság-vesztés ügyben Bugár Béla hozzáállása elvszerűbb volt: “…ő mindent akart vagy semmit‼️“)

 

⛔️ a Benes dekrétumok máig élő problémáját teljesen mellőzték, miközben hárompárti szakértői csoport dolgozik a jogi megoldáson és éppen ebben jól jönne a miniszterelnök támogatása (sajnos az ujságírói kérdésre sem vették fel a témát).

 

⛔️ a hárompárti EU-s helyreállítási munkacsoport megállapításait mellőzve teljesen átrendezték az eddig elfogadott és komunikált prioritásainkat és az egyébként fontos, de mégsem elsőszámú kanalizáció építést és közútjavítást a stratégiai nemzetpolitika, lakosságmegtartás és munkahelyteremtés elsőszámú témái és eszközei fölé emelték‼️

 

🇭🇺 Az Összefogás szerint a prioritások listája:

 

➡️ iskolareform veszélyei( magyar-szlovák iskola öszevonások elvetése)
➡️ önkormányzati reform veszélyei(magyar-szlovák községek összevonása)
➡️ népszámlálás veszélyei (kettős identitás beszámítása)
➡️ kórházhálózat optimalizációjának veszélyei
➡️ család és gyermekvállalási támogatások
➡️ ipartelepítés és vállalkozástámogatás
➡️ regionálios és ágazati adókedvezmények, járulékcsökkentés
➡️ mezőgazdasági szaktámogatás
 Meglepetésünkre a magyarlakta régió közlekedésfejlesztési prioritásaként a kelet-nyugati déli gyorsforgalmi összeköttetés fölé emelték az észak-dél koridor kiépítését‼️
Tanulságként, mindig sokkal jobbat ki lehet hozni egy gondosan, csoportosan előkészített tárgyalásból…

 

Nagy József: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Mondjunk nemet a kirakatbetörökre!
2020. okt. 14. 01:55

Zárjuk már ki ezeket a trójai identitászavaros, ballibsi, ficokegyelt falovakat egyszer s mindenkorra a magyar együttmüködesböl légyszi!!! Sz@ros 1 szazalekot hoznak, de 2-öt visznek. Semmi szükség rájuk, hagyjuk öket végleg eltünni, úgy ahogy eltüntek végre valahára az ilyen BB-k, Érsekek stb...

B, Gy.
2021. feb. 17. 14:11

Ami most van az minden csak nem magyar egyseg. Ha igy folytatjuk nem lessz onallo magyar kepviselet a parlamentben.Nem tudom miert bizunk a szlovak segisegben akik ferde szemmel neznek ha magyar szot hallanak vagy ha valami magyarul van irva a vilag tobbi nyelvevel ellentetben.A szlovakok csak addig viselnek el bennunket amig bohocot hagyunk magunkbol csinalni.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket