Vilhelmina
  • HUF: 360.26
  • USD: 1.18
  • 12 °C
  • 26 °C

Németh Krisztián: Olyan klubra van szükségem, ahol bíznak bennem

2020. aug. 06. 18:57

– Nem hosszabbít önnel a DAC…
– Tudomásul vettem a döntést.

 

–  Csalódottan? 
– Persze, hiszen ez nem jó hír. Aki ismer, tudja, hogy Dunaszerdahely nekem nem átlagos város: a menyasszonyom idevalósi, a családja ma is itt él, tizenöt éve erősen kötődöm a településhez. A futballklub ebben az időszakban nagyon sokat fejlődött, ezért az Egyesült Államoktól elköszönve ide valóban hazajöttem – és hosszú távra terveztem.

 

(…)

 

– A tavasszal edzőt cserélt a DAC, és Bernd Storck, a korábbi magyar szövetségi kapitány vette át az irányítást.  
– Amit nyilatkoztam akkor, ugyanazt mondtam az öltözőben – miután én voltam a játékosa, együtt éltük át a 2016-os Európa-bajnoki kijutást, csoportgyőzelmet, a soha el nem felejthető hangulatot, nagyon pozitívan tekintettem az újbóli közös munka elé. Mondtam a srácoknak, ez az edzőváltás jó lesz a csapat számára. Amikor megsérültem, Bernd Storck mielőbbi gyógyulást kívánt, sajnálta a dolgot, mert, mint mondta, alapemberként számítana rám, de aztán fokozatosan egyre kevesebb kommunikáció zajlott közöttünk – olyankor nem tulajdonít neki jelentőséget az ember, csak utólag gondolja azt: ez már esetleg sejtetett valamit.

 

– Mit mondott most önnek Bernd Storck? 
– Ő semmit, a sportigazgató, a belga Jan Van Daele közölte velem: az edző másra számít a posztomon, így miután a klubbal fél plusz egy éves szerződést kötöttünk a télen, a DAC élne ezzel a jogával, és nem hosszabbítja meg a megállapodást. Én ennél a plusz egy évnél is hosszabb távra gondoltam itt maradni, de most így alakult.

 

–  Hogyan tovább?  
– Még néhány hét kell a teljes gyógyulásomhoz, Budapesten végzem a rehabilitációt. Van tapasztalatom, tudom, mire van szükségem – mint mindenkinek: olyan klubra, amelynél bíznak bennem.

 

nemzetisport.hu – DAC: olyan klubra van szükségben, ahol bíznak bennem – Németh

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket