Vilhelmina
 • HUF: 360.26
 • USD: 1.18
 • 12 °C
 • 26 °C

Őry Péter: Megint kijózanító a „keszenem” gesztuspolitikája

2020. aug. 03. 15:14

☝️Állampolgársági törvény

 

 Finoman fogalmazva is érdekes „fordulatot” hozhat az állampolgársági törvény tervezett módosítása. A belügyi tárca a szlovák állampolgárság megszerzését liberalizálni szeretné, viszont továbbra sem javasol megoldást azok részére, akik Szlovákiában éltek (vagy élnek), amennyiben a magyar nemzethez való szimbolikus tartozás jegyében a magyar állampolgárságot is felvették vagy fel szeretnék venni.

😕 Remélem, hogy megint kijózanító a „keszenem gesztuspolitikája”. Erről ennyit…

 

Őry Péter: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Berlin
2020. aug. 04. 19:42

A lényeggel persze egyetértek, de miajóisten az, hogy "a magyar nemzethez való szimbolikus tartozás"? Ha Őry Péter csak "szimbolikusan" tartozik a magyar nemzethez, politikusként talán nem rá van szükségünk.

  Palánkay Imre
  2020. aug. 04. 22:03

  A szimbolikus nemzethez tartozás az az amikor valaki szlovákosan használja a nevét az irataiban, noha a törvény engedi a magyar névhasználatot Szlovákiában. Aztán ezek a szimbolikus magyarok feljetülnek tömegesen a msgát szigofúan magyar pártnak nevező MKP listára. A csicska médiában és az óriásplakátokon a nevüket magyarossn jelenítik meg.Természetesen szimbolikusan.No, ezek tartoznak szimbolikusan a nemzethez. Az MKP a sorozatos választási bukta után mikor józanodik már ki Őry Úf??!!

   egyolvaso
   2020. aug. 05. 09:37

   Igaza van, a körkép is folyton Görgynek hívja Juraj Gyimesi képviselőt.

Bartók Ádám
2020. aug. 05. 16:00

Juraj Gyimesi nem MKP színekben indult a választáson. Okos ember, mert akkor most nem is lenne képviselő. Az MKP képviselőjelöltjeinek hivatalosan szlovákos nevét írta magyarul a Körkép és más, magyarul író, magyarokhoz szóló sajtótermék is . Ők, a "szimbolikus magyarok", a plakátjaikra is magyarul íratták a nevüket. Megtévesztendő a választókat. Gyimesi plakátjára nem emlékszem. Lehet, nem is volt neki. Ha volt ,és arra magyarul íratta a nevét amit hivatalosan szlovákosan használ, akkor ő is szimbolikus. A Körkép és minden média félrevezeti az olvasóit, ha átírja a neveket. Monika Filipová esetében is ezt teszik. Le kellene erről szokniuk a sajtó munkatársainak!! Ahol ők írják át a neveket azt nem rónám fel az adott személy hibájának, ellentétben azzal, aki sanda politikai érdekből saját maga nevezi, nevezteti magát magyarul, noha hivatalosan nem úgy használja a nevét. De én a szimbolikusok közé sorolom a kettős állampolgárokat is. A valódiak, azok az anyaországban élnek, ott nem csak az előnyeit élvezik, de a terheit is a vállukon érzik.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket