Vilhelmina
  • HUF: 360.26
  • USD: 1.18
  • 12 °C
  • 26 °C

Összefogás: Az új kormány sem törli el Fico és Kaliňák törvényét

2020. aug. 03. 20:50

Alkotmánysértő és magyarellenes – ilyen lesz az új állampolgársági törvény. Az elmúlt napokban tette közzé a belügyminisztérium a törvény módosításának tervezetét. Ha valaki nem él abban az országban, amelynek állampolgárságát megkapja, attól továbbra is el fogják venni a szlovák állampolgárságát – a törvény ficói szelleme tehát tovább él.

 

Ha a tervezet nem változik meg lényegesen, az új törvény is alkotmányellenes lesz. „Senki nem fosztható meg akarata ellenére a Szlovák Köztársaság állampolgárságától” – fogalmaz egyértelműen az alaptörvény 5. cikkelye.

 

A tervezet nem lesz jó hatással a magyar-szlovák kapcsolatokra sem. Ficóék 2010-ben azzal a szándékkal írták meg az ellentörvényt, hogy a felvidéki magyar közösséget fosszák meg egy lehetőségtől, egyben a magyar-szlovák feszültséget növeljék. A 2010-es ellentörvény lényegi része annak magyarellenessége, ha a mostani módosítás erre nem reagál, a magyarok joggal érezhetik úgy, hogy az ő igényeik másodlagosak ebben az országban.

 

(…)

 

❗️Az új kormány sem törli el Fico és Kaliňák törvényét ❗️Alkotmánysértő és magyarellenes – ilyen lesz az új…

Posted by Összefogás on Monday, August 3, 2020

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Varga Balázs
2020. aug. 04. 21:43

Ettől nagyobb csapás ne érjen senkit!

B, Gy.
2020. aug. 06. 15:36

Van vegre egy orszaguk most orulnek, hogy azt csinalhatnak velunk amit akarnak . Remelem valamikor valtozni fog a helyzet nem kell mindent elfogadni amit rank akarnak eroltetni de addig.harcolni kell ezert kell osszefognunk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket